Marcus Pedersen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Marcus Pedersen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Tippeligatipset 2010 - Nummer 12: Strømsgodset

Petter Myhre tror Godset-ungguttene sikrer ny Tippeliga-kontrakt.

Se TV 2 Sportens Strømsgodset-tips i videovinduet over!

nor_stromsgodset_328_logo_1251098270035
nor_stromsgodset_328_logo_1251098270035

Vårt tips til plass nr. 12: Strømsgodset
Plassering i 2009: 12
Stadion: Marienlyst stadion (Kapasitet 8500)
Trener: Ronny Deila (Siden 2008)
Toppscorer i 2009: Marcus Pedersen (10 mål)
Supporterklubb: GodsetUnionen
Egen målsetting: Å bli bedre enn i fjor (12. plass)
Meritter: Seriemester 1970. Cupmester 1969, 1970, 1973, 1991.
Fakta om byen: Drammen har 62 236 innbyggere og er den største kommunen i Buskerud. Drammen by ble stiftet i 1811 da Strømsø og Bragernes ble slått sammen.

Les også: Deila: - Ungguttene blir bare bedre og bedre

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Petter Myhres vurdering av lagdelene:
Keeper:
Unge Adam Larsen sannsynlig førstekeeper med enda yngre Lars Stubhaug som utfordrer. Larsen har 12 tippeligakamper i beltet jevnt fordelt på tre år. Spennende å se om Godset står for denne friske satsingen hele sesongen, Fredrikstad prøvde i fjor uten å lykkes.

Forsvar: Alexander Aas blir sjefen i forsvaret og sannsynligvis for hele spillegruppen. Har Glenn Andersen og Joel Riddez å dele ansvaret med i forsvaret. Utfordrerne en gjeng med unggutter hvor minst en av de må ta steget hvis Godset skal unngå bunnkamp

Midtbane: Ser ut som Deila endrer formasjonen fra 4-3-3 til 4-2-3-1 for å få Jo Inge Berget i sin drømmerolle i rommet bak spissen. Nordkvelle en løpsmaskin med godt skudd. Amewou en balansespiller som ved å spille med lavere risiko kan bli sjefen på midten nå som Winsnes er borte.

Angrep: Stor fart og gjennombruddskraft i Pedersen, Keita og Storflor, hvor av de to førstnevnte må ta seg av målscorer jobben. Begge to er av de mest spennende offensive talentene i Norge om dagen.

Se hele spillertroppen til Strømsgodset i altomfotball.no.

Petter Myhres tre profiler:

Marcus Pedersen
Marcus Pedersen

1) Marcus Pedersen: - 10 mål og 4 assist i 2009 sesongen. En av de mest spennende unge spissene som har vært i Tippeligaen de siste 10 årene. En Rooney-kopi som er veldig sterk, en god avslutter og kompromissløs mot seg selv og motstandere. Blir han enda flinkere til å bruke temperamentet sitt riktig vil han unngå unødvendige gule kort, frispark og skader på seg selv.

Muhamed Keita
Muhamed Keita

2) Muhamed Keita: - Fikk sitt gjennombrudd i Tippeligaen i 2009, med 5 mål og 2 assist fra sin kantposisjon. Rask, god én mot én offensivt, og kan skape ting på egenhånd. Vil ta ytterligere steg i år som et førstevalg når Mattias Anderson ikke er en av konkurrentene

Alexander Aas
Alexander Aas
3) Alexander Aas: - Blir en viktig brikke på et veldig ungt Strømsgodset lag med sin rutine. Tok ansvar for klubben ved å gå ned i lønn og kan med sine positive holdninger ta et lederansvar på og utenfor banen som er gull verdt for de unge spillerne.

Foto: Bendiksby, Terje og Solum, Stian Lysberg og Hommedal, Marit/SCANPIX

Vurderinger fra klubben:
Ronny Deila, trener:

- Vi skal være offensive og kreative.

Øyvind Storflor, spiller :
- Vi har fremstått bedre som et lag, og jobbet med det lagmessige. Jeg vil fremheve laget, som har tatt nye steg

Joakim Bjørklund, leder for GodsetUnionen:
- Jeg tror ikke vi blir så dårlige som 12. plass. Til det er lagene som rykket opp fra Adeccoligaen for dårlige, og i tillegg har SIF gjort gode investeringer i unge spillere som vil vise seg frem. Og det er heller ingen andre som er massivt styrket denne sesongen

Spillere inn: Jim Johansen (Harstad), Lars-Christopher Vilsvik (Lichterfelder FC Berlin), Krister Aunan (Randaberg), Lars Stubhaug (Everton), Jo Inge Berget (Udinese, lån), André Hanssen (Bodø/Glimt).

Spillere ut: Lars Ivar Moldskred (ukjent), Stian Ohr (Mjøndalen), Fredrik Winsnes (Rosenborg), Vidar Riseth (Kongsvinger), Samir Fazlagic (ukjent), Christer George (ukjent), Osman Nyan (lagt opp).

Sjekk alle TV 2 Sportens tabelltips:
11. ..?
12. Strømsgodset
13. Hønefoss
14. Sandefjord
15. Haugesund
16. Kongsvinger