TATT AV VINDEN: Gert Steegmans ble skadet etter at han ble tatt av vinden søndag. (Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS)
TATT AV VINDEN: Gert Steegmans ble skadet etter at han ble tatt av vinden søndag. (Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS)

- Han bør ta en tur i kirken

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad om Steegmans møte med virvelvind.

Se 1. etappe Paris-Nice direkte på TV 2 Sport eller TV 2 Sumo i dag kl. 15.15.

RadioShacks Gert Steegmans ble stygt skadet under prologen av Paris-Nice i går da han ifølge lagets sportsdirektør, Dirk Demol, ble sugd opp av en virvelvind.

Les også: Sykkelstjerne tatt av virvelvind

- Han ble løftet opp
- Jeg så vinden komme, løv og kvister fløy gjennom luften og sekunder senere ble Gert løftet opp. Det var forferdelig. Jeg har aldri sett noe lignende i hele mitt liv. Det tok tolv minutter før ambulansen kom. Vi som ventet kunne ikke gjøre noe. Gert skrek hele tiden, sa sportsdirektør Dirk Demol søndag kveld.

TV 2s sykkelekspert og tidligere proffsyklist, Mads Kaggestad, reagerer slik når han hører historien om Steegmans:

- Det er jo helt vilt. Jeg har aldri før hørt om en syklist som er blitt tatt av en virvelvind.

- Bør ta en tur til kirken
Det er ikke noe nytt at sykkelfeltet blir utfordret av værgudene, og historier om ryttere som er blåst av veien finnes det mange av.

- Jeg har selv opplevd å bli blåst av veien på en treningstur med Thor Hushovd for en del år siden i Perpignan, men det som skjedde med Steegmans har jeg aldri vært borti før, sier Mads Kaggestad til TV 2 Sporten.

- Jeg tror kanskje Gert Steegmans bør ta en tur i kirken for å skrifte. Det virker jo nesten som noen er ute etter han, sier Kaggestad ironisk.

Gert Steegmans hadde også en stygg velt i Algarve for et par uker siden som endte med hjernerystelse og flere dagers hvile.

29-åringen er inne i sin første sesong på laget til Lance Armstrong etter at han i fjor røk uklar med Katusja og ikke ville skrive under på lagets antidoping-kontrakt.