Simen Østensen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Simen Østensen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Dobbelt norsk på herrestafetten

- Det er moro å vise at norsk herrelangrenn er mer enn bare Petter Northug!

Lahti (TV 2 Sporten): Norges andrelag lå over halvminuttet bak teten etter de to klassisketappene, men gode løp av Sjur Røthe og ankermann Kristian Tettli Rennemo sikret seier på stafetten.

Tord Asle Gjerdalen kom i mål 0,2 sekunder bak Tettli til en andreplass, mens Tyskland og Russland fulgte på plassene bak, 0,5 sekunder bak Norges 2.

Kristian Rennemo overrasket seg selv og andre ved å spurtslå Tord Asle Gjerdalen, Tyskland og Russland.

- Jeg har for vane å tape spurter, men har fått et ”killerintinkt” og det hjelper en del, sier en glad og lettet Rennemo til TV 2 Sporten.

Norges 2.-lags spurtkanon fikk et glimrende utgangspunkt foran ankeretappen etter en strålende etappe av Sjur Røthe. Selv turte aldri Rennemo håpe på seier i sitt første internasjonale renn.

- Det føles utrolig bra! Jeg og Sjur(Røthe) lå på samme rom og drømte om at det kunne bli dette scenarioet, men det var vel mest ment som spøk. Det er utrolig artig at det endte slik,sier Rennomo til TV 2 Sporten.

Men da grunnlaget for en god etappe var lagt gikk 25-åringen rett i tet – og ble der.

- Jeg følte meg veldig bra, men tenkte egentlig ikke å dra så mye underveis. Jeg fikk beskjed om ligge litt bak, men jeg liker å ligge fremme i feltet, der har jeg bedre kontroll.

Tord Asle Gjerdalen måtte tåle å bli slått på oppløpet, men 26-åringen fant ingen grunn til å henge med hodet.

- Vi gleder oss over dobbelt norsk! Jeg må si at jeg er litt misfornøyd med taktikken inn mot spurten, men det var veldig moro at vi har to lag som virkelig fikk det til, sier Gjerdalen til TV 2 Sporten.

- Det er moro å vise at norsk herrelangrenn er mer enn bare Petter Northug.

For Norge 2 gikk Simen Østensen, Roger Aa Djupvik, Sjur Røthe og Kristian Tettli Rennemo, mens Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Petter Eliassen og Tord Asle Gjerdalen gikk for førstelaget. (©NTB)