KONGSVINGER (Foto: Torgersrud, Marius/Scanpix)
KONGSVINGER (Foto: Torgersrud, Marius/Scanpix)

Tippeligatipset 2010 - Nummer 16: Kongsvinger

Forrige gang KIL var i Tippeligaen holdt de seg der i 17 år. Denne gangen tipper Petter Myhre at det blir med det ene.

Se TV 2 Sportens Kongsvinger-tips i videovinduet over!

nor_kongsvinger_322_logo_1251098244623
nor_kongsvinger_322_logo_1251098244623

Vårt tips til plass nr. 16: Kongsvinger
Plassering i 2009: 3. plass i Adeccoligaen
Stadion: Gjemselund Stadion (kapasitet på snaut 5000)
Trener: Trond Amundsen (ny)
Toppscorer i 2009: Magnus Sylling Olsen (10 mål)
Supporterklubb: KIL Supporterklubb
Egen målsetting: Å unngå nedrykk
Meritter: Seriesølv 1992.
Fakta om byen: Kongsvinger ligger i Hedmark og har 17 347 innbyggere. Byen oppsto som et handelssted i forbindelse med byggingen av Kongsvinger festning på 1600-tallet. Festningen sto ferdig i 1682. Festningsanlegget er i dag byens landemerke.

LES OGSÅ: Riseth: - Håper alle medier setter oss sist

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Petter Myhres vurdering av lagdelene:
Keeper:
- Solide Conny Månsson trolig ute halve sesongen, men erstattes av rutinerte Thomas Myhre.

Forsvar: - Vidar Riseth skulle egentlig legge opp etter fjorårsesongen, og KIL trenger han motivert og skadefri. Edier Frejd kan brukes i mange posisjoner med sin duellstyrke og hurtighet. Friberg da Cruz må finne tilbake til 2007-formen.

Midtbane: - Veteranen Risholt den eneste med rutine. Stor løpskraft i Berg Hansen og Torp. Sistnevnte også god med ball. Tynt med alternativer.

Angrep: Nykommer Kim Holmen gir Kongsvinger fart i angrepet, men er ingen notorisk målscorer. Olav Tuelo Johannesen må bevise at han ikke lenger bare er ung og lovende.

Se hele spillertroppen til Kongsvinger i altomfotball.no.

Petter Myhres tre profiler:

Edier Frejd
Edier Frejd

1) Edier Frejd: - En anvendelig spiller som kan spille i hele backfireren og på midten. Har god fysikk og er sterk i duellspillet i lufta.

Thomas Myhre
Thomas Myhre

2) Thomas Myhre: - Thomas Myhre kan vise seg å bli en veldig viktig signering for KIL når Conny Månsson, som har vært en av bærebjelkene, har blitt langtidsskadd. Han kan bidra med sin rutine fra toppnivå, men er avhenging av å holde seg mer skadefri enn han har vært i Viking de siste sesongene.

Carl-Erik Torp
Carl-Erik Torp

3) Carl-Erik Torp: - Arbeidsjern på midten. God én mot én både offensivt og defensivt.

Foto: Torgersrud, Marius og Solum, Stian Lysberg//Scanpix

Vurderinger fra Kongsvinger:
Trond Amundsen, trener:
- Vi har en drøm, et ønske og en målsetting om å holde oss. Men vi har desidert minst penger og tynnest stall i Tippeligaen. Om vi holder oss er det en kjempeprestasjon.

Vidar Riseth, kaptein og spillende markedsdirektør:
- Det er sånn at jeg håper alle medier setter oss sist. Det er mye artigere å slå nedenfra og opp, og vise at alle de tar feil.

Thomas Ramstad, leder for KIL supporterklubb:
- Andre lag har noen store stjerner å støtte seg på, som kan gjøre det magiske. Kongsvinger må gjøre det som lag, og slå de andre på innsats og tæl. Det skal være 11 mann som kjemper som løver i hver duell, sier Ramstad.

Spillere inn: Kristian Jahr (Valdres, tilbake fra lån), Martin Linnes (Sander IL), Vidar Riseth (Strømsgodset), Adem Güven (HamKam), Bobbie Friberg da Cruz (Randers, på lån),Kim Holmen (Lyn), Thomas Myhre (Viking).

Spillere ut: Fredrik Nilsen (Strømmen), Glenn Atle Larsen (ukjent), Jonas Johansen (ukjent), Johan Nilsson Guiomar (Trelleborg), Magnus Sylling Olsen (Aalesund), Sverre Digerud (ukjent), Andreas Moen (Strømmen), Randall Brenes (ukjent).