Siktet for bildrapet: – Erkjenner straffskyld for bildrap

– Dette er tragisk, jeg har ikke ord for å forklare det som har skjedd, sa den siktede 27-åringen i fredagens fengslingsmøte.

Natt til torsdag omkom politiførstebetjent Børge Ivarsen (48) etter at han ble meid ned av en 27-åring på flukt fra politiet.

Fredag ettermiddag ble 27-åringen varetektsfengslet i tre uker.

Mannen erkjente straffskyld for uaktsomt bildrap.

– Dette er tragisk, jeg har ikke ord for å forklare det. Jeg er redd for hva jeg kan finne på med meg selv, sa 27-åringen i retten.

Mannen innrømmer å ha kjørt i 200 km i timen i forkant av ulykken.

Drakk alkohol

I en samtale med sin forsvarer skal 27-åringen ha innrømmet at han hadde drukket en god del alkohol før den ville bilferden igjennom Agder natt til i torsdag.

– Han erkjenner å ha drukket alkohol, men sier at han bare husker glimtvis det som skjedde, sier advokat Thor Backe-Wiig som er mannens forsvarer til TV 2.

Forsvareren hadde en telefonsamtale med sin klient torsdag ettermiddag.

– Han er preget av sjokk og vantro og er dypt fortvilet, sier Backe-Wiig.

Uteble fra soning

VG skriver fredag at 27-åringen nylig uteble fra åpen soning på et evangeliesenter i Moss. Deretter ble han natt til mandag pågrepet av politiet i Drammen.

Tirsdag formiddag ble han sluppet løs.

Da politiet i Drammen løslot den 27 år gamle mannen tirsdag, visste de ikke at han var på rømmen fra åpen soning i Moss. Torsdag kjørte han i hjel politimannen Børge Ivarsen (48).

Mannen sonet en dom for to grove ran, samt en rekke andre vinnings- og narkotikaforbrytelser. Pågripelsen i Drammen natt til mandag skjedde etter en biljakt. Han kjørte i en stjålet bil og stoppet ikke for politiet før han kjørte utfor veien