Tom Freddy Aune (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Tom Freddy Aune (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

FFK-treneren tror ikke på opprykk

Tom Freddy Aune mener dagens stall er for liten til å ta steget tilbake i det gode selskap.

La Manga (TV 2 Sporten): Med kun 17 spillere under kontrakt – inkludert en spiller som er ute med korsbåndskade - er det en meget begrenset tro på et FFK-comeback i Tippeligaen.

Forrige sesong brukte klubben 28 spillere. Trener Tom Freddy Aune har mistet tolv mann etter nedrykket i fjor høst, og har nærmest til gode å gjennomføre en treningsøkt i vinter med full tropp.

Altså har vi mistet et helt lag – en hel ellever enkelt og greit.

16 friske spillere
- På treninga har vi ligget mellom åtte og 14 spillere og i stallen er vi 16 friske spillere. Det er lite med tanke på 30 kamper pluss cupen, sier treneren til TV 2 Sporten.

Tom Freddy Aune (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Tom Freddy Aune (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

- Hvor mange var dere i fjor da?

- Jeg mener at vi brukte 28 spillere i fjor. Altså har vi mistet et helt lag – en hel ellever enkelt og greit. Men sånn er det og vi må forholde oss til realitetene. Vi har fortsatt mange gode spillere, men vi er litt for få i antallet per i dag, innrømmer Aune.

- Rykker klubben opp med 16 tilgjengelige spillere i troppen?

- Vi har en målsetting om å vinne alle kamper. Men med 30 matcher pluss cupen så kan vi drive ønsketenkning og tro at vi har alle skadefri gjennom hele sesongen, sier en ikke veldig optimistisk trener, som tar en lang tenkepause etter følgende spørsmål:

- Ser du at det er realistisk å rykke opp med den stallen du har nå?

Ja, vi trenger flere spillere for å tåle karantener og skader.

- Nei, altså. Vi har ikke satt noen målsetting ennå, men jeg ser at alle andre tipper oss den veien. Men har vi ALLE skadefrie og driver litt ønsketenking i forhold til det så vet vi jo at vi har en bra førsteellever, men da er vi avhengig av å ha alle tilgjengelige.

Vil ha to nye
- Trenger dere flere spillere for å rykke opp?

- Ja, vi trenger flere spillere for å tåle karantener og skader.

Sportslig administrator Joacim Jonsson er ikke veldig optimistisk med tanke på sesongen 2010. Han mener at stallen ikke er bred nok til å kjempe om opprykk.

- Det er stallen ikke, så vi må være nøkterne. Er vi skadefrie så ”ja” (til opprykk), men det er vi aldri løpet av en hel sesong. Vi ønsker å hente inn to spillere med erfaring som skaper litt trygghet.

- Har dere penger til det?

- Internt; nei. Skal vi få det er vi avhengige av eksterne investorer. Vi håper veldig at vi kan få tilgang til noen kroner, avslutter Jonsson, som mener klubber som Bodø/Glimt, Sogndal og Sarpsborg har en større og bredere stall før serieåpningen i den nest øverste divisjonen.