James Milner (Foto: BEN STANSALL/AFP)
James Milner (Foto: BEN STANSALL/AFP)

Milner slakter Wembley-gresset

Ullevaal er ikke den eneste landslagsarenaen hvor man har trøbbel med dekket.

Hjemme i Norge har det ofte blitt stilt spørsmålstegn ved gressmatte på Ullevaal, men det er ikke bare her hjemme landslagsarenaen kritiseres.

England-og Aston Villa-stjernen James Milner, som var med å tape søndagens ligacupfinale mot Manchester United, slakter nemlig gressematta på Wembley.

- Verre enn hos lag fra lavere divisjoner
Midtbanespilleren, som har blomstret etter at han ble flyttet inn sentralt for Aston Villa denne sesongen, mener Englands viktigste gressteppet ikke holder mål for finaler og landskamper.

- Du jobber så hardt for å komme til en finale, og så er det en av de verste underlagene du har spilt på hele året. For å være ærlig, så var det verre enn mattene hos mange av lagene vi har møtt fra lavere divisjoner, sier Milner til BBC.

Onsdag tar England imot Egypt på samme matte.

- Wembley er Englands hjem. Du ønsker den best matten det er mulig å få, men for øyeblikket er den ikke helt der, sier Milner.

Håper den kan bli mer som Emirates
Han påpeker at det har regnet mye den siste tiden, men Milner har heller ikke latt seg imponere av Wembley-matten tidligere.

- Det har regnet mye, så den var kanskje verre på søndag enn den har vært før. Men jeg har spilt der før, og aldri tenkte «dette er et glimrende underlag», sier Milner, som håper Wembley-matta kan bli mer som den på Arsenals hjemmebane Emirates.

- Jeg er ikke en banemester, men om du sammenligner med for eksempel Arsenals, så er det en av de beste underlagene man kan spille på. Om det gikk an på få til noe i nærheten av det, så ville vi vært veldig fornøyde, sier Milner.

Ifølge the Sun har gressteppet på Wembley blitt lagt på nytt hele fem ganger siden landslagsarenaen ble gjenåpnet i mars 2007.