PS Sharan
PS Sharan

Drømmebilen for de med mange unger

Denne nyheten er det mange som har ventet lenge på. Se de første bildene:

I forrige uke sendte Volkswagen ut den første smakebiten av nye Sharan. Da tittet fronten forsiktig fram under en presenning. Men nå den helt avduket - og en av de største nyhetene på Geneve-utstillingen som akkurat er i gang.

Forgjengeren har vært med oss i nesten 15 år og har vært en svært populær bil blant de som trenger plass til sju. Men det har også vært en dårlig skjult hemmelighet at Sharan i mange år har vært VWs dårligste bil. Kvaliteten har nemlig vært alt annet enn i toppklasse.

Bruktbilene fra h.... - les om dem her

Nytt design

Med dette ryktet er det nesten dristig gjort av VW å beholde Sharan-navnet, men det gjør de altså.

PS-sharan-interiør
PS-sharan-interiør

I pressemeldingen presiserer da også fabrikken at Sharan er ny fra innerst til ytterst - og at (sitat): "ikke så mye som en skrue har fulgt med fra forrige utgave"

Designet er også helt nytt, men tar samtidig med seg ganske mye fra forgjengeren. VW har tilstrebet å lage en flerbruksbil som ikke ser ut som en liten buss. Den nye VW-fronten er på plass og store glassarealer lover bra for et luftig og lyst interiør.

Den tøffeste konkurrenten heter S-Max - les testen her

Lavt forbruk

En annen nyhet på Sharan er skyvedører bak. Kjempesmart på en bil som dette, særlig fordi det gir langt lettere adkomst til de to bakerste setene.

Nye Sharan skal sette rekord i lavt forbruk av drivstoff i flerbruksklassen. 140-hesters TDI-motoren gir den store bilen et forbruk helt nede på 0,55 liter per mil.

Med 4x4

Motorprogrammet omfatter både diesel- og bensinalternativer og spenner for øvrig fra 140 til 200 hk. Nye Sharan kan leveres med sekstrinns DSG-girkasse og vil også bli tilgjengelig med 4MOTION firehjulstrekk.

Sistenevnte er ganske unikt i denne klassen og vil gi bilen et stort fortrinn mot hovedkonkurrent Ford S-Max, i alle fall hvis VW klarer å prise den konkurransedyktig nok.

De første bilene kommer til Norge i september.

Geneve fra A-Å - her får du oversikten på alle nyhetene

PS-sharan-bakfra
PS-sharan-bakfra