NEDSNØDD: Sør Arena er dekket av snø. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
NEDSNØDD: Sør Arena er dekket av snø. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Skal «diskutere» den tidlige sesongstarten med NFF

Norsk Toppfotball (NTF) vil ta den rekordtidlige sesongstarten i Tippeligaen opp på sine møter med NFF.

VIDEO: Se forholdene på Brann Stadion i videovinduet øverst!

Både Molde, Brann, Start og Vålerenga frykter elendige spilleforhold under sesongåpningen om snaue to uker.

LES OGSÅ: - Klubbene er enige om terminlisten
LES OGSÅ: Frykter umulige spilleforhold i serieåpningen

Grunnen er den kalde vinteren, som i tillegg til å ødelegge gressteppet også fører til betydelige økte kostnader for klubbene med tanke på drift og vedlikehold.

Øke konstnader og slitasje
- En ting er å få banen klar til seriestarten. Men det er store kostnader knyttet til å måke tribuner og vedlikeholde banen frem til våren tar over, poengterer banemester Per Egil Andreassen i IK Start overfor TV 2 Sporten.

- Det er klart det er betydelig økte kostnader knyttet til å få klargjort arenaen, sier daglig leder Terje Reistad på Brann Stadion.

På Ullevaal frykter de at gressteppet vil ta skade på sikt på grunn av den rekordtidligere sesongstarten.

- Vi har lenge hatt en diskusjon pågående hvorvidt det er riktig å starte sesongen så tidlig.

- Jeg var nettopp i møte med Ullevaal Stadion AS, og de er skeptiske til hva konsekvensene blir på lengre sikt. De skal få banen klar til seriestarten, men de er usikre på hvor stor skade den vil påføre gresset utover våren. I tillegg er det store kostnader knyttet til å få ryddet tribunene for is og snø, poengterer administrasjonssjef Ellen Horn i Vålerenga Fotball til TV 2 Sporten.

- Er flere lag i Tippeligaen
Interesseorganisasjon for klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen, Norsk Toppfotball (NTF), bekrefter overfor TV 2 Sporten at de vil ta opp den tidligere sesongstarten med Norges fotballforbund (NFF) i løpet av våren.

- Grunnen til den tidligere sesongstarten er en konsekvens av mediaavtalen, og at det flere lag i Tippeligaen enn tidligere. I tillegg sier Uefa-reglene at det ikke er lov å spille midtukekamper mens det spilles Mesterligaen og Europaligaen, forteller administrasjonssjef Boye Skistad til TV 2 Sporten.

Og fortsetter:

- Hadde Norge kvalifisert seg til et VM-sluttspill, så måtte Tippeliga-starten vært så tidlig som i år. Men nå når de ikke er kvalifisert, så kunne den muligens blitt utsatt en uke, sier han.

- Diskutert dette lenge
Det er først de siste to årene Tippeligaen har hatt avspark i midten av mars.

- Vi har lenge hatt en diskusjon pågående hvorvidt det er riktig å starte sesongen så tidlig. Normalt har Tippeligaen åpnet siste helgen mars, men det de to siste årene har vært tidlig i mars, minner han om.

SNØ OG KULDE: Snøen skaper trøbbel for Tippeliga-klubbene. (Foto:
  Richardsen, Tor/SCANPIX)
SNØ OG KULDE: Snøen skaper trøbbel for Tippeliga-klubbene. (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)

- Får innspill fra klubbene
Skistad understreker at det er NFF som har det avgjørende ordet når terminlisten skal fastsettes.

- Men vi får stadig innspill fra klubbene om dette, og det kommer helt sikkert til å bli tatt opp på diskusjon nå i år. Vi har regelmessige møter, og på sportsdirektørmøte blir den tidligere sesongstarten nok et tema, konstaterer Skistad.

- Står bak sesongstarten i år
Administrerende direktør Niels Røine i NTF understreker at årets tidlige sesonstart aldri har vært et tema for diskusjon.

- NTF og klubbene har aldri vært i tvil om at Tippeligaen skal starte neste helg. Men den kalde vinteren har ført til at klubbene har fått en ekstra utgiftspost. Det blir først en evalueringsprosess inn mot tinget om to år med tanke på dette fremover, forteller han.