drillo (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
drillo (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)

- Må være forberedt på å klare oss uten John Carew

Etter en helhetsvurdering godtok Drillo avbudet fra John Carew.

Det var etter en telefonsamtale med Aston Villa-manager Martin O'Neill i helgen at landslagssjef Egil Olsen måtte stryke John Carew fra troppen som i dag reiste til Slovakia og onsdagens landskamp.

- Jeg vil ikke gå inn på alt vi snakket om, men etter en helhetsvurdering har vi funnet ut at det er best at John får fri denne gangen, sier Egil Olsen til TV 2 Sporten.

- Jeg hadde også en lang prat med O'Neil om skadesituasjonen til John Carew da jeg var i England og så Fulham mot Aston Villa.

Men det er vel en måned siden?

- Ja, det stemmer, men vi har jo hatt løpende dialog etter det også. Generelt er det jo sånn at hvis en spiller ikke er hundre prosent klar for landslagsspill så godtar vi avbud, forteller Egil Olsen.

- Ingen garanti
John Carew spilte de ti siste minuttene av gårsdagens ligacupfinale som Manchester United vant 2-1.

Drillo har tidligere sagt at Norge må utvikle seg både defensivt og offensivt frem mot høstens EM-kvalifisering. Spesielt ønsker landslagssjefen at laget må bli skarpere fremover på banen.

Hvordan blir det å øve på det mot Slovakia uten John Carew?

- Vi må være forberedt på å spille landskamper uten John Carew. Vi har ingen garanti på at han vil være skadefri og tilgjengelig. Det er 19 andre spillere i troppen som nå skal løse oppgavene mot Slovakia, sier Drillo.

Hvem starter på topp i stedet for John Carew?

- Jeg har ikke tatt ut laget ennå så det må vi se litt på, avslutter Egil Olsen før han går på flyet til Slovakia.