Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Slik overlever du vinterferie-køen

Det ligger an til massiv kø hjem fra fjellet. Her er fem tips som gjør turen langt mer overlevelig.

Når ungene griner, kliner tyggis i stetetrekket og slåss med hverandre, når din bedre halvdels kjefting har pågått i OVER en time i strekk, når bilen begynner å gå tom for suppe uten at det er en bensinstasjon i mils omkrets, når trafikken har stått på stedet hvil i det som føles som måneder og år, og når klysa i den store SUV-en bak deg konstant ligger på hornet fordi han må hjem til forbrukslånet, da er det ikke moro å leve.

Derfor har vi i Broom satt sammen en liste på 5 punkter slik at du skal unngå å havne i kø-krisa!

xl
xl


1) Bruk kartbok og GPS, finn alternative veier.

Det første punktet for å slippe kø-krisa er å ikke stå i kø i det hele tatt. Vi i Broom mener at det er bedre å kjøre omveier enn å stå i kø, da skjer det i hvert fall noe. Derfor kan det være lurt å se i kartboka om det finnes alternative kjøreruter, som ikke er like plaget av rushtrafikken.

sp08690c (Foto: Åserud, Lise, © LISE jk)
sp08690c (Foto: Åserud, Lise, © LISE jk)2) Fyll full tank

Hvis du vet at du kommer til å stå en stund i kø, så sørg for å ha fylt full tank. Du bruker faktisk drivstoff også når du står stille, spesielt når varmeaperatet går på full guffe. Det er lite som er så utrivelig som å gå tom for drivstoff, på vinteren, i kø, uten en bensinstasjon i mils omkrets.

ABC for deg med skiboks - les mer her

sp08b231 (Foto: Fjeldstad, Knut, © LOCH)
sp08b231 (Foto: Fjeldstad, Knut, © LOCH)

3) Ha med proviant

Lavt blodsukker kan være skilsmissegrunn. Derfor bør du sørge for å ha med niste, snacks og drikke i bilen. Mat holder passasjerene i aktivitet, og økning i blodsukkernivået gjør at stemningen i bilen blir bedre. Også er det noe med det å vite at man har mat og drikke i bilen som er ganske godt.

062+panasonic+DVD_LS86+imagecut_3
062+panasonic+DVD_LS86+imagecut_3


4) Aktiviser barna

Har du barn i baksetet så bør du ha en plan for å holde dem i aktivitet. Det enkleste er selvfølgelig et DVD-anlegg, men husk HODETELEFONER!!! Det er ikke så moro å høre Redningsskøyta Elias for førtiende gang. Har du ikke DVD-spiller, kan klassiskere som Bil-Lotto, og andre spillaktiviteter være veien å gå.

Det tøffeste barnesetet som finnes - les mer om det her

9788203195518_Nesbo_highres
9788203195518_Nesbo_highres5) Hør på lydbok

Lydbok er fortsatt litt tabubelagt i Norge. Man skal helst lese selv, liksom. Men dette er tull. Lydbok er helt genialt, spesielt på lange bilturer. Et tips er å høre på krim, da dette får tiden til å gå noe inni granskauen fort, og fordi det holder deg våken og på allerten.

Da ønsker vi i Broom deg vél hjem fra fjellet, og håper at du får en fin kø-opplevelse. Skulle det være andre gode køtips der ute, så skriv det i kommentarfeltet under, eller mail oss på: redaksjonen@broom.no.

Topp 5 vinterbiler - se oversikten her