Rune Almenning Jarstein, Norge  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Rune Almenning Jarstein, Norge (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Egil Østenstad, Viking (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)
Egil Østenstad, Viking (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Østenstad tror på Jarstein-løsning

Men ikke før over helgen.

Etter det ble kjent at nederlandske Boy Waterman ikke besto den medisinske testen har Viking rettet søkelyset mot landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.

Han blir neppe foretrukket foran Daniel Örlund i Rosenborg. Dermed kan et klubbskifte bli en realitet.

- Jeg kan bekrefte at vi de siste dagene har vært i dialog med Rosenborg. Samtalene har vært i positiv ånd, og jeg tror på en løsning, sier Egil Østenstad til TV 2 Sporten.

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Tror dette er bra for Jarstein» (bli med her)

Uten klart førstevalg

Åge Hareide og Viking signaliserte tidlig at de ønsket å forsterke keeperplassen.

Thomas Myhre ble tidligere i januar løst fra kontrakten, og den seansen medførte at Viking i dag står uten en klar førstekeeper. Nå gjelder det å overbevise Rune Almenning Jarstein om at en flytur til Vestlandet kan være gunstig.

- Vi har allerede startet samtalene med spillerens agent, men vi regner ikke med noen avklaring før over helgen, sier en optimistisk Østenstad.

Waterman var skadet

På flere nettsteder har det blitt diskutert om Viking benyttet seg av den medisinske testen til Waterman som et påskudd for å kunne signere Jarstein. Dette avviser medisinsk ansvarlig Arne Sture på det sterkeste.

- Det er en trist påstand. Uten at jeg kan komme inn på hvilke funn vi har gjort, kan jeg si at Waterman hadde en skadetilstand som trengte 8-12 uker med alternativ trening for å lege. I dette tilfellet hadde vi ikke den nødvendige tiden, sier Arne Sture.

Spilleren har tidligere gått skadet i Nederland, men visste ikke selv omfanget av skaden.

- Dette har skjedd i ordentlige former. Waterman har fått med seg informasjon hjem til sine ansvarlige. Dette er helt problemfritt, sier Sture som aldri tidligere har opplevd en spiller ikke bestå de medisinske testene.

Ønsker ikke snakke om overgangssum

Rosenborg måtte i sin tid betale ti millioner i overgangssum til Odd Grenland for landslagskeeperen. Jarstein som denne høsten ville blitt Bosman-spiller vil neppe koste Stavanger-klubben like mye.

Egil Østenstad ønsker ikke fortelle hvilke summer klubbene diskuterer.

Viking har i dag to målvakter i troppen. Artur Kotenko og Aslak Falch kan i nærmeste fremtid regne med konkurranse fra Rune Almenning Jarstein.