Heinrich Haussler (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Heinrich Haussler (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)

- Edvald er best, men mangler erfaring

Cervélos Heinrich Haussler spår et åpent Omloop het Nieuwsblad.

Vi sender Omloop Het Nieuwsblad lørdag kl. 14.25 direkte på TV 2 Sport/Sumo og Kuurne-Brussel-Kuurne søndag kl. 14.20, direkte på TV 2 Sport 2/Sumo.

26 år gamle Haussler imponerte i starten av sesongen i fjor. I Omloop Het Nieuwsblad ble han nummer åtte etter å ha lagt i brudd lenge. I år er han hemmet av en liten kneskade og er ikke i toppform.

- Jeg trenger ikke vinne små ritt i år. Jeg trenger bare en stor seier, sier Haussler til Cyclingnews.

Som de fleste andre erkjenner han at Edvald Boasson Hagen er den største favoritten, men er skeptisk til laget hans.

- Edvald har den største motoren i feltet, men mangler erfaring. Han har de beste beina, men det er ryttere som bare er 80 prosent av hans styrke og likevel er blant topp tre i klassikerne. Du må bruke hodet, ha et godt lag, sportsdirektør og utstyr. jeg tror vi har en større fordel, mener Haussler.

Les også: Hushovd frasier seg vinnersjansene
Les også: Edvald finner brosteinsformen på langrenn
Les også: Her er utfordrerne til helgens sykkelklassikere

Fremdeles sur på Sky
Team Skys kjøring i Qatar og Oman nylig har skapt irritasjon hos de andre lagene. Tysk-australieren Haussler er fremdeles sur på måten Sky syklet på.

- De har ikke fått mange venner i feltet. De har hatt ledertrøyen i ritt og sagt at de ikke trenger å styre rittet. Det er motsatt av hva man skal gjøre.

Lagkameraten til Thor Hushovd har helle rikke glemt tisse-episoden, der leder Edvald Boasson Hagen ble frakjørt under en tissepause - noe som er mot de uskrevne reglene i sykkelfeltet.

- Du tar ikke tissepause når det er sidevind. Du gjør det bare ikke. Det er deres egen feil. De har ingen rett til å bli sure hvis de sykler sakte og så i 65 km/t gjennom langesonen. Det er deres egen feil, slår han fast.

Mads Kaggestads blogg: En helg med fart og spenning

Avgjørende brosteinspartier
Team Skys sportsdirektør Scott Sunderland har rekognosert lørdagens løype. Han mener det er 20 km med brosteinspartier som blir avgjørende.

- Det avgjørende partiet er med mellom 60 km igjen og 40 km igjen. Der er det tre stigninger og tre seksjoner med brostein. den delen av rittet er superkompleks, superhard og superviktig. den som kommer godt ut av det partiet vil være en utfordrer til seieren, sier han til Cyclingnews.

Han kommer ikke til å stresse med å få en seier bare fordi Sky er et nytt lag.

- Dette er bare et steg på veien til å bli i best mulig form til klassikerne i april, sier han.