Thomas Ulsrud (midten), Håvard Vad Petersson (tv.) og Chrstoffer Svae i aksjon i curling i Vancouver Olympic Centre i OL i Vancouver 2010 Canada mandag. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Thomas Ulsrud (midten), Håvard Vad Petersson (tv.) og Chrstoffer Svae i aksjon i curling i Vancouver Olympic Centre i OL i Vancouver 2010 Canada mandag. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Nå får curling-gutta likevel gullbonus

Team Ulsrud kan likevel smile hele veien til banken om det blir OL-gull.

TV 2 Sporten skrev før OL i Vancouver at Thomas Ulsrud (skip), Thomas Løvold (reserve), Torger Nergaard, Håvard Petersson, Christoffer Svae på det norske curlinglandslaget ville reise hjem fra OL med samme sifre på sin konto som før OL.

- De har representerert Norge på en unik og positiv måte i Vancouver!

LES OGSÅ: Northug-gull: 200 000 kroner, curling-gull: 0,-
LES OGSÅ: Stjernene tjener rått på OL-gull

Forbundet hadde nemlig ikke sikret seg en avtale med sine sponsorer som ga curlinggutta medaljebonus.

Gjorde helomvending
Men nå har imidlertid en sponsor tatt affære, og mener curlinggutta ikke bare fortjener heder og ære for sine prestasjoner i Vancouver.

Nå punger de ut med en lukrativ medaljebonus. Avgjørelsen ble tatt rett før semifinalen natt til fredag.

- Nordea er så imponert over oppmerksomheten som både Team Ulsrud og buksene deres har fått, at banken har besluttet å gi medaljebonus til OL-yndlingene, opplyser de.

Markedsdirektøren utdyper:

- Vi er stolte over å være sponsor for Team Ulsrud og vi er imponert over resultatene og den store interessen de har skapt for curling her nede, sier Arne Lambech, markedsdirektør i Nordea, i en epost til TV 2 Sporten.

100.000 kroner for gull
Sikrer Team Ulsrud seg gullet i finalen mot Canada natt til søndag norsk tid, kan de plusse på med hele 100 000 kroner på kontoen i gullbonus.

Sølvet gir dem 75 000 kroner.

- I Nordea er vi opptatte av lagfølelse og gode lagprestasjoner. Nettopp slike egenskaper viser Curling-gutta i OL nå. De har representerert Norge på en unik og positiv måte i Vancouver, sier Lambech.