AS Roma defender John Arne Riise (Foto: RICCARDO DE LUCA/AP)
AS Roma defender John Arne Riise (Foto: RICCARDO DE LUCA/AP)
AS Roma's John Arne Riise (Foto: GREGORIO BORGIA/AP)
AS Roma's John Arne Riise (Foto: GREGORIO BORGIA/AP)

Ny Riise-kanon kunne ikke redde Roma

John Arne Riise scoret på ny for Roma, men så raknet det for dem i Europaligaen. Se målene her.

Roma-Panathinaikos 2-3, 4-6 sammenlagt

Det var bare spilt elleve minutter på Stadio Olimipco da John Arne Riise fyrte av i kjent stil etter et frispark. Ballen gikk via en Panathinaikos-forsvarer og i mål til 1-0-ledelse. Det var nordmannens sjette scoring for Roma denne sesongen. Han løp rett til trener Claudio Ranieri, som han mener har mye av æren for hans gode form, for å juble.

Se Riises mål øverst i artikkelen

Etter Riises mål gikk det derimot ikke veien for Roma. De siste seks minuttene før pause ble et mareritt. Først utlignet Djibril Cissé på straffe, så gjorde Sotiris Ninis 2-1, før Cissé fikk sin andre scoring like før hvilen.

- Vi sluntrer i forsvar
Roma reduserte ved Daniele De Rossi etter 69 minutter, men røk ut av Europaligaen med 4-6 sammenlagt.

- Dette er en av de merkeligste kampene jeg har spilt på lang tid. Vi vant sjansestatistikken knusende overlegent, men det hjelper jo ikke når vi sluntrer i forsvar de ti siste minuttene i første omgang og slipper inn tre mål. Slikt skal ikke skje, sier Riise til TV 2 Sporten.

- Dette var surt
Riise minner om at Roma har nok å spille om fremover.

- Vi har vært bunnsolide defensivt de siste tre fire månedene og dette var slurv som ikke skal gjøres i slike kamper. Nå må vi fortsette å ha full fokus på serien og cupen. Vi kan fortsatt bli nummer to i Serie A og vi kan vinne cupen, men dette var surt.

Trøstet Hjelmeset
Odd-Bjørn Hjelmeset hadde en tung dag på onsdag da han skuffet på OL-stafetten. Riise sendte noen trøstende ord til sin gode venn.

- For øvrig så tekstet jeg med min gode venn Odd-Bjørn Hjelmeset i går etter stafetten og sendte noen trøstende ord. Det var veldig synd på ham etter stafetten fordi han er en utrolig bra kar. Jeg lovte han at jeg skulle score i dag og jeg holdt mitt ord. Men det holdt ikke. Dette var mitt sjuende mål for sesongen og det er deilig å få tillit på frispark i slike posisjoner og jeg trener mye på frispark nå, sier Riise.

Se de andre målene fra kampen:

2-3 De Rossi:

384503

1-3 Cissé:

384283

1-2 Ninis:

384276

1-1 Cissé:

384256