Bjarne Berg (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Bjarne Berg (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Bjarne Berg slakter Brann-styret

Bjarne Berg tilbyr Brann mellom 30 og 40 millioner kroner. Men bare hvis styret trekker seg.

Det var under Branns årsmøte at styrelederen for Hardball kom med den sterke uttalelsen.

– Mitt tilbud til Hans Brandtun er å hjelpe med mellom 30 og 40 millioner kroner, under forutsetning at de som sitter i styret i dag trekker seg tilbake, sa Berg ifølge ba.no under styremøtet.

Her kan du se og høre hele talen til Bjarne Berg

Hardball har hjulpet Brann med mange millioner kroner i flere år.

- Hvis vi går gjennom dette styret, og ser på de forskjellige parametre som skal til for å lykkes, med økonomisk kontroll og sportslig utvikling – er det lett å konkludere med at de som leder klubben i dag ikke lykkes på noen områder, sa han.

- Klubben har et formidabelt underskudd og har ikke kontroll på det. De som leder klubben har åpent demonstrert, og viser her med tall at de ikke er i stand til å styre, fortsatte han.

Forslaget mottatt med applaus

Da han tilbød penger i bytte mot styrets avgang, fikk han applaus i salen, ifølge ba.no. Berg meldte seg inn i Brann og betalte medlemsavgiften på 600 kroner alene for å komme med det sjokkerende utsagnet.

Han vil likevel ikke bryte med fotballklubben.

– Vi vil selvfølgelig følge de verdiene vi har investert i her i klubben, men det blir ikke lett å samle midler til en klubb der investorene ikke har tillitt til styret, sier han til ba.no.

– Hva med resignering av Huseklepp?

– Jeg kan ikke svare for hele Hardball, så det vil jeg ikke svare på nå, sier Berg til avisen.

Trekker seg ikke

Men styret i Brann tenker ikke på å trekke seg.

- Han har en måte å gjøre det på og vi har en annen. Vi tror vår løsning er best og det er ikke snakk om å trekke styret, sier Hans Brandtun til TV 2 Sporten.

Nå vil styret ha et møte med investoren Hardball.

- Vi vil samarbeide best mulig med investorene. Derfor skal vi møte Hardball i steden for å ta dette gjennom media. Vi tar det til etteretning det han sier og jeg har framlagt det for styret. Men det er ikke snakk om å trekke seg, sier Brandtun.

.