David Villa, David Silva (Foto: CRISTINA QUICLER/AFP)
David Villa, David Silva (Foto: CRISTINA QUICLER/AFP)

- Engelske og spanske toppklubber i krise

Engelske toppserieklubber står for over halvparten av gjelden i europeisk fotball. Flere spanske og tyske klubber er også i problemer, mens Italia ser ut til å gå klar.

- Før eller senere vil engelske og spanske klubber, ja også noen tyske, havne i alvorlig trøbbel. Finansene der er skremmende. De er alle i alvorlig pengeknipe, sier Palermo-president Maurizio Zamparini.

Engelske topplag, selv utenom kriserammede Portsmouth og West Ham, står for mer gjeld enn de 714 øvrige lagene i Europa.

Serie A-lagene virker å ha mer orden i regnskapet. I flere sesonger har italienerne degradert lag som ikke har kontroll på økonomien. Lisenskravet er knallsterkt.

- Italiensk fotball er ikke i noen krise. Vi klarer det veldig bra med tanke på det økonomiske. Det skyldes at vi har klare regler. Her kan ingen lag kollapse midt i en sesong, og alle overganger krever bankgarantier, sier Zamparini.

Engelske og spanske lag dominerer i mesterligaen, og italienerne mener i stadig større grad at det skyldes økonomisk galskap hos rivalene.

(©NTB)