TOMÅLSSCORER: Corey Perry scoret to av målene da Canada knuste Russland. (Foto: SCOTT AUDETTE/REUTERS)
TOMÅLSSCORER: Corey Perry scoret to av målene da Canada knuste Russland. (Foto: SCOTT AUDETTE/REUTERS)

Canada gjorde kort prosess

Canada hadde ventet 40 år på en OL-seier mot Russland. I Vancouver-OL kom den raskere enn noen skulle trodd.

Canada - Russland 7-3:

Feilskjæret mot USA i gruppespillet førte til at russerne sto imot allerede i kvartfinalen, ikke i finalen slik det var «bestilt». Den imøtesette duellen mellom Sidney Crosby og Alexander Ovetsjkin ble ikke noe av, til det var canadierne rett og slett for overlegne.

De pepret målet til stjernekeeper Jevgenij Nabokov helt fra start, og i første periode fløy fire av 21 skudd i nettet bak ham. Nabokov ble tidlig skjelven, og fire minutter inn i annen periode sto det 6-1 på lystavla.

Først da byttet landslagssjef Vjatsjeslav Bykov ut Nabokov, tre mål for sent. Han hadde sluppet inn seks av 23 skudd. Det hjalp lite av Ilja Bryzgalov, som erstattet ham, reddet 18 av 19 skudd i resten av kampen.

Rekka med Jonathan Toews, Dany Heatley og Rick Nash raderte ut russernes stjernerekke med Ovetsjkin, Jevgenij Malkin og Alexander Semin. Malkin var den eneste av dem som kom i målprotokollen, med en assist.

Corey Perry ble eneste tomålsscorer for Canada, mens Ryan Getzlaf og Dan Boyle sto for ett mål og to målgivende pasninger hver. De øvrige canadiske målene ble scoret av Rick Nash, Brenden Morrow og Shea Weber.

Dimitrj Kalinin, Maxim Afinogenov og Sergej Gontsjar scoret for Russland. (©NTB/TV 2 Sporten)