honda_accord
honda_accord

Finn en feil på dette bildet

Dette er en ganske alminnelig bil. Men ser du hva som skurrer her?

Her er en av de merkeligste utstyrs-fenomenene på biler. Sedaner med vindusvisker!

De trengs ikke, det ser absolutt ikke spesielt bra ut - men likevel var det mange bilprodusenter som insisterte på dette. Her er tre eksempler:

mitsubishi_lancer_evoIX
mitsubishi_lancer_evoIX

1: Mitsubishi Lancer Evolution IX

Å ha vindusviskere bak er vanlig for stasjonsvogner, SUVer og hatchbacker - for sedaner derimot?!? Mitsubishi har vært glade i vindusviskere bak på sine sedaner. Lancer Evolution IX er kroneksempelet. Men den er ikke alene av gromvognene.

Subaru Impreza WRX Sti er levert med den samme løsningen. I rally, river man ut bakruta, setter i en bakrute fra en bil som ikke har visker bak, så hiver man ut vindusviskermotoren for å spare vekt. Selve viskeren, den limer de bare fast i ruta!

Nissan GTR
Nissan GTR

2: Nissan Skyline R34 GTR

Denne bilen, her i ultrasjelden Nismo-utgave, er noe av det råeste som ruller på landeveien. Bilen er enda mer brutal en den "vanlige" utgaven av Skyline, men vi stusser litt på bakruta. Også her er det montert en vindusvisker. Det ser temmelig EPA ut. I dette fartsmonsteret er det jo i tillegg begrenset hvor mye du trenger å se ut av bakruta.

honda_accord
honda_accord

3: Honda Accord

Med den ultraglatte utformingen ser det totalt malplassert ut å ha en vindusvisker på bakruta. Ja, vi vet at det er praktisk, men allikavæl!

Kan du mye om Volkswagen Golf? Ta quiz her!