SNAKKER UT: Dommeren Michael Kempter forteller at den tidligere dommersjefen Manfred Amerell trakasserte ham seksuelt. (Foto: Hermann J. Knippertz/AP)
SNAKKER UT: Dommeren Michael Kempter forteller at den tidligere dommersjefen Manfred Amerell trakasserte ham seksuelt. (Foto: Hermann J. Knippertz/AP)

Homoskandale rulles opp i tysk fotball

Avgått dommerobservatør anklages for seksuell trakassering av unge dommere.

Den unge tyske fotballdommeren Michael Kempter snakker nå ut om grunnen til at han fikk dommeobservatøren Manfred Amerell fjernet.

I begynnelsen av februar trakk 63-åringen seg på grunn av helseproblemer, hevdet han. En avgang Det tyske fotballforbundet støttet.

Men årsaken til avgangen skyldes anklagene fra Kempter.

Da hånda hans gikk ned i buksene mine tenkte jeg: «Hva gjør jeg nå?».

Ville beskytte andre
27-åringen er den yngste dommeren i Bundesliga noensinne, og fikk FIFA-lisens ved nyttår. Han forteller at frykt for dommerkarrieren gjorde at han tidde lenge.

- Jeg var redd for dommerkarrieren og var flau. Jeg prøvde å fortrenge det, men det kom stadig tilbake. Da jeg hørte at det også var andre tilfeller, måtte jeg fortelle det for å beskytte andre unge dommere, forteller Kempter til Bild.

- «Kan jeg kalle deg skatten min?», spurte han en annen dommer. Da ringte alarmbjellene mine.

- Han ville ikke slutte
Kempter sier at han er glad for støtten fra fotballforbundet, og at de trodde på ham da han fortalte hva som hadde skjedd.

- Han la hånda på låret mitt, og så fortsatte han langs buksa og opp til skrittet. Da hånda hans gikk ned i buksene mine tenkte jeg: «Hva gjør jeg nå?». Jeg ønsket det ikke, men han ville ikke slutte, sier Kempter.

Kom på nattestid
Ifølge den unge dommeren skal det ha skjedd minst tre tilfeller med slike overgrep.

- Det skjedde i bilen, på vei fra kamp til hotellet. Og én gang på hotellet etter kamp.

- Amerell kysset meg også på munnen. Jeg signaliserte tydelig med å snu meg vekk at jeg ikke ville det. Av og til banket han på døren min om natten. Én gang åpnet jeg ikke, og morgenen etter var han ondskapsfull under frokosten. Han taklet avvisningen ganske dårlig.

Er ikke homofil
Selv har Amerell offentliggjort en tekstmelding fra Kempter som insinuerte at de to hadde et forhold.

- Jeg ville bare forsøke å avklare ting med ham direkte, men det gikk ikke riktig, sier Kempter.

- Hadde dere samleie?, spør Bild.

- Nei, det hadde vært enda verre, svarer Kempter, som sier at han selv ikke er homofil.

- Nei, det er jeg ikke, og vi har heller ikke hatt et forhold. Hva folk gjør innenfor fire vegger er egentlig en privatsak. Det angår bare andre når noen bruker sin posisjon for å utnytte andre i egen interesse, sier Kempter.