Tom Boonen  (Foto: LUC CLAESSEN/AFP)
Tom Boonen (Foto: LUC CLAESSEN/AFP)
Tom Boonen (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Tom Boonen (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Tom Boonen  (Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS)
Tom Boonen (Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS)

Her er utfordrerne til helgens sykkelklassikere

Edvald Boasson Hagen får ingen enkel oppgave i Belgia.

Vi sender Omloop Het Nieuwsblad lørdag kl. 14.25 direkte på TV 2 Sport/Sumo og Kuurne-Brussel-Kuurne søndag kl. 14.20, direkte på TV 2 Sport 2/Sumo.

De fleste proffsyklistene med seriøse ambisjoner om å vinne ritt som Paris-Roubaix og Flandern rundt stiller til start i Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. Med start i februar er alltid været en faktor. Blir det snø eller regn kan hvem som helst ta seieren.

I fjor vant Thor Hushovd da han utnyttet en velt i front av feltet bare to hundre meter før mål. Se han ta seieren i videovinduet øverst.

Omloop Het Nieuwsblad går over 204 km, mens Kuurne er 194 km.

Les også: Edvald finner brosteinsformen med langrenn

Edvald Boasson Hagen ser ut som det beste norske kortet i begge rittene. Han er i god form og støttes av et Team Sky i angrepsposisjon. Sky har også klassikerspesialisten Juan Antonio Flecha. Kurt Asle Arvesen er ute med brudd i kragebeinet.

Thor Hushovd er satt tilbake av sykdom, men kan aldri helt avskrives når alvoret starter. Likevel virker fjorårsoverraskelsen Heinrich Haüssler som mannen Cervélo nok har størst tro på. Gabriel Rasch er også med på laget. Hushovd sykler ikke Kuurne.

Det sterkeste laget på papiret er Quick Step. Det belgiske laget satser knallhardt på vårklassikerne. Regn med at trioen Tom Boonen, Stijn Devolder og Sylvain Chavanel gjør seg bemerket.

Hardtsatsende BMC Racing bør være med og styre showet med navn som Alessandro Ballan, Karsten Kroon, Marcus Burghardt og George Hincapie.

I Saxo Bank satser man på Matti Breschel, Baden Cooke and Stuart O'Grady. Breschel slo igjennom i fjor og vil nok vise at det ikke var et blaff.

Team Radioshack satser på Gert Steegmans, som har en usikker form etter en velt i forrige uke. Thomas Vaitkus er også en rytter som kan hevde seg.

Russiske Katjusja har ringrevene Filippo Pozzato og Robbie McEwen klar for start. McEwen har slitt med skader, mens Pozzatto aldri kan avskrives.

Garmin har en seierssulten spurter i Tyler Farrar og en outsider i nysigneringen Johan Vansummeren. HTC-Columbia har mulige seierherrer i Bernhard Eisel og Matthew Goss. Rabobanks beste kort ser ut til å være Nick Nuyens og Lars Boom. Daniele Bennati er i god form for Liquigas.