PS espace annonse (Foto: Privat)
PS espace annonse (Foto: Privat)

- Jeg min premie-idiot har nettopp påkostet den 10.000,-.

Edvard solgte Renaulten for 8000 kroner. Men humor - det har han!

Diger sjuseter med kjempesmart interiør og attpåtil firehjulstrekk - til 8000 kroner? Ja, det høres for bra ut til å være sant - og det er det da også.

Det kan Edvard i Førde skrive under på. Han har nemlig akkurat solgt sin 1993-modell Renault Espace med solid tap. Som han selv skriver til slutt i annonsen sin: "Jeg min premie-idiot har nettopp påkostet den 10.000,-. "

Klikk her for å se annonsen

Så lyst ut

- Ja, dette var ikke noe moro. Jeg gikk på en liten smell her. Trodde egentlig at bilen var i ganske bra stand, men det var den jo ikke, sier Edvard.

- Fortell!

PS-espace-forsete (Foto: Privat)
PS-espace-forsete (Foto: Privat)

- Jo, da jeg kjøpte den var planen å bare ha den en liten stund og så selge videre, gjerne med litt pluss. Men så måtte jeg skifte hjullagre og eksos og det dro litt på seg. Likevel så det lyst ut. Jeg solgte den nemlig for 31 000 kroner først.

- Men så hadde kjøperen den på verksted og fant ut at kompresjonen var dårlig. Dermed trakk han seg og jeg måtte ta bilen tilbake.

- Jeg selger den j... drittbilen - les mer her

Ekstremt dyre deler

- Ja, du skriver at den bruker olje..?

- Jada, og da er det ikke så mye annet å gjøre enn å enten gå i gang med å bytte ut en masse deler - eller hele motoren. Noe sånt kan jeg ikke gjøre selv, og derfor la jeg den ut igjen til 9500 kroner. Fikk til slutt solgt den for 8000, forteller Edvard.

- Ikke kjent for å være helt problemfrie disse bilene?

- Nei, og det var jeg klar over. Espace er på mange måter en bra bil, men det er jo endel ting som kan gå i stykker. Og deler er ekstremt dyre.

Bruktbilene fra helvete - se lista her

Kjører Sharan

- Men nå som du har solgt den, hva kjører du?

- En VW Sharan! Nei, ikke verdens beste bil det heller. Det er tre ting som går i stykker på dem.

- Dieselbrenneren, klimaanlegget og turboen. Dieselbrenneren har gått og klimaanlegget virker ikke. Men turboen har ikke røket - ennå. Så jeg får vel være rimelig godt fornøyd, smiler Edvard.

Les mer om Espace i Brooms bruktbilguide - klikk her

PS-espace-interior (Foto: Privat)
PS-espace-interior (Foto: Privat)