Hedda Berntsen (Foto: TODD KOROL/REUTERS)
Hedda Berntsen (Foto: TODD KOROL/REUTERS)
Norway's Hedda Berntsen (Foto: MARK BLINCH/REUTERS)
Norway's Hedda Berntsen (Foto: MARK BLINCH/REUTERS)

Hedda Berntsen slo til med OL-sølv

Skicross-stjernen fulgte opp innsatsen til alpingutta.

Både i åttedelsfinale, kvartfinale og semifinale var hun først over mål, men i finalen måtte Berntsen se seg slått av kanadiske Ashleigh McIvor.

Berntsen fikk en god start på finalen, men ble henvist til tredjeplassen fra første sving. Lenge så det ut til at hun ikke ville klare å avansere, men på vei ned mot målområdet føk hun forbi Josserand i stor fart.

13 år etter at hun ble verdensmester i telemarkkjøring, og ni år etter den sensasjonelle VM-bronsen i slalåm, kompletterte hun medaljesamlingen. Sølvet er kanskje størst av alt, siden det ble vunnet i OL.

Julie Brendengen Jensen var også i semifinale, men endte sist i Berntsens heat. Marte Høie Gjefsen ble utslått i kvartfinalen og Gro Kvinlog Genlid i åttedelsfinalen.

Berntsens motstandere i finalen var østerrikske Karin Huttary, franske Marion Josserand og canadiske Ashleigh McIvor.

Berntsen var femte best i kvalifiseringen, og dermed best av de norske. Anna Holmlund fra Sverige hadde beste tid, foran McIvor og sveitsiske Fanny Smith.

Gjefsen tok 12.-plass, Jensen 18.-plass og Genlid 27.-plass. De 32 første tok seg til utslagsrundene, mens bare tre løpere ble utslått i kvalifiseringen. (©NTB)