Marit Bjørgen (Foto: DON EMMERT/AFP)
Marit Bjørgen (Foto: DON EMMERT/AFP)

Kowalczyk mener Bjørgen jukser

- Marit Bjørgen jukser og hadde aldri vunnet uten astmamedisin, mener Justyna Kowalczyk. - Hun er bare en dårlig taper, freser Bjørgen tilbake.

Kowalczyk tok sølv på sprinten og bronse i skiathlom, slått av Bjørgen begge ganger. Men den polske utøveren mener Bjørgen aldri hadde vunnet uten astmamedisinen sin.

- Marit føler seg truet
- Uten medisiner hadde hun ikke vunnet. Marit føler seg truet, for hun vet veldig godt at uten hennes hjelpere hadde hun ikke hatt mye å stille opp med, verken mot meg eller de andre jentene, sier Kowalczyk til Wirtualna Polska, ifølge VG Nett.

- Nordmennene har mye de skulle ha sagt når det kommer til doping i Russland, og så godtar de dette. Hvor er logikken, sier polakken, som mener det generelt sett er for stor bruk av astmamedisin i langrennsmiljøet.

Justyna Kowalczyk (Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP)
Justyna Kowalczyk (Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP)

- Hun er en dårlig taper
Bjørgen slår imidlertid tilbake mot anklagene.

- Jeg vil si at hun er en dårlig taper. For å få medisin må du til spesiallege og ta forskjellige prøver for å få det godkjent. Jeg har aldri vært så dårlig at jeg har vært over 20 prosent, men det har jeg det siste året. Da har jeg fått godkjent medisin, sier Bjørgen til dagbladet.no. (©NTB)