PLAKATER:  Byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo kommune, Sylvi Listhaug (Frp), vil henge voldtektsmenn opp med navn og bilde. (Foto: Tore Meek/SCANPIX)
PLAKATER: Byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo kommune, Sylvi Listhaug (Frp), vil henge voldtektsmenn opp med navn og bilde. (Foto: Tore Meek/SCANPIX)

Vil henge ut voldtektsdømte

Heng opp plakater med navn og bilder av voldtektsforbryterne, krever Sylvi Listhaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den norske strafferettspleien er human og demokratisk, og et avgjørende prinsipp er at man gjør opp for seg ved å sone sin straff, ikke ved en form for offentlig uthengning, sier lederen for Advokatforeningen, Berit Reiss-Andersen, til VG.

I tirsdagens Tabloid møtes Listhaug og Reiss-Andersen til debatt hos programleder Oddvar Stenstrøm.

Listhaug som også er sentralstyremedlem av Fremskrittspartiet hevder at hun ikke lenger tørr å gå alene i Oslos gater. Derfor vil hun henge ut personer som blir dømt for overfallsvoldtekt. VG har avdekket av antall overfallsvoldtekter i Norge øker i hele Norge. Minst 70 kvinner ble overfalt og voldtatt eller forsøkt voldtatt på åpen gate i norske byer i fjor.

– Jeg mener omgivelsene bør få beskjed om at vedkommende har begått en overfallsvoldtekt. Bortsett fra å bli drept, finnes det ikke noe verre enn å bli voldtatt. Mange jenter får ødelagt resten av livet sitt, sier byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo, Sylvi Listhaug.

Se debatten i Tabloid på Nyhetskanalen kl. 18.55 og 20.30.