TIL SALGS: Verdens dyreste domene er igjen til salgs. (Foto: Faksimile)
TIL SALGS: Verdens dyreste domene er igjen til salgs. (Foto: Faksimile)

Stiv pris for sex.com

Tvinges til å selge verdens mest attraktive domene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har blitt omtalt som «Juvelen i Internetts krone». Nå er det til salgs. 18. mars går domenet sex.com under hammeren etter at eieren Escom ikke klarte å betjene gjelden.

Det var auksjonsfirmaet David R. Maltz & Co som for en uke siden på sine nettsider fortalte om at det ettertraktede domenet var til salgs. Auksjonen går av stabelen ved Windels Marx Lane & Mittendorf i New York. Men har du tenkt å delta i auksjonen, må du være forberedt på å bla opp. For å få delta i auksjonen må du stille med en bekreftet sjekk på en million dollar, slik at selskapet er sikret på å få inn pengene ved salg.

Neppe like stivt

Hva prisen på domenet blir, er det knyttet stor spenning til. Ifølge The Independent innbrakte domenet 14 millioner dollar forrige gang det ble solgt.

– Det er usannsynlig at det vil koste like mye som det gjorde i 2006, selv om det avhenger av hvor mye noen ønsker det, sier en ikke navngitt kilde til avisen.

Trekant

Domenet har vært igjennom noe som mest av alt kan minne om et trekantdrama i en såpeopera, med rettssaker om eierskap og utleveringer av arrestanter fra meksikanske myndigheter.

Det var grunnleggeren av sjekkenettstedet match.com, Gary Kremen, som første gang registrerte det potente domenet i 1994. Ifølge Cnet.com skal domenet nå ha 120.000 unike brukere i måneden, men potensialet er atskillig større.

I løpet av de første fem årene domenet var i drift, oppnådde det ifølge The Independent fem millioner besøk daglig, og omsatte for ett hundre millioner dollar i året. I dag er domenet nærmest parkert, med annonser for andre nettsider.