Mye å velge mellom   og mye å tenke på   når du skal velge skiboks. Illustrasjonsfoto: Skiguard.
Mye å velge mellom og mye å tenke på når du skal velge skiboks. Illustrasjonsfoto: Skiguard.

Hjelp - hvilken skiboks skal jeg velge?

Vekt, design og priser - det varierer enormt. Her er gode råd hvis du er på skiboks-jakt.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Gaute spør:

Hallo Benny sitter i hyttesofaen og kikker ut på snødrevet og håper dette skal gi seg snart! Men jeg skal ikke bare klage på været, jeg har et spørsmål til deg også. Vi kom oss med et nødskrik til fjells med alle pakkenellikene men nå har jeg og kona lovet hverandre at det er siste gangen! Før påske skal vi ha skiboks på taket.

Har lett litt rundt på nettet i dag og ser at utvalget varierer enormt, også lest noen saker om dette her på Broom. For en som ikke har filla peiling, hva skal vi se etter? Hva er viktig og hva må vi betale? Er en boks til 10 000 kroner virkelig fem ganger bedre enn en til 2000?

Benny svarer:

Hei Gaute. Skjønnner at dette kan oppleves som en liten "jungel" ja. Det er mye å sette seg inn i og mye å velge mellom.

Men grovt sett er det to forskjellige typer skibokser/bagasjebokser å velge mellom. Enten plast eller glassfiber. Boksene i plastmateriale er gjerne både billigere og lettere. Til gjengjeld er de langt mindre solide og kan nok oppleves som litt skranglete.

Glassfiberboksene er tyngre og mer solide. Og de koster gjerne mer.

Dessuten er det store forskjeller på design. Vi har en sak på Skiguard her på broom akkurat nå. De har på mange måter vært pionerer på design og gjort skibokser til en kul ting - ikke bare en fornuftig kladdeis oppe på taket. Mange andre har tatt etter de siste årene, men her i Norge har Skiguard fortsatt en ganske unik posisisjon.

Sexy norsk skiboks-suksess - les mer her

Til gjengjeld koster de en del. Hvis du først og fremst bare tenker på praktisk bruksnytte, kommer du unna med noen tusenlapper. Jeg vil ikke anbefale å kjøpe de aller billigste boksene, men fra 4000-5000 kroner begynner det å bli mye bra å velge mellom.

Så må du vurdere hvor viktig du synes det er at den kommer lavest mulig ned på taket - og også om du vil ha en boks som matcher bilens farge. Med andre ord: Mye å tenke på! Lykke til med valget.

Hvor mye mer drivstoff bruker du med skiboks? Les mer her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her