F serie
F serie

Fire billige tøffinger

Med disse kommer du fram overalt - og du trenger ikke tenke på pakkingen heller.

Lasteplan er kjekt å ha. God plass til rusk og rask. Snart står våren for døren og du trenger kanskje å få ryddet og kjørt bort kvist og kvast i hagen, kanskje skal du bygge hus og trenger noe å frakte Leca-blokker og materialer på, eller kanskje du rett og slett bare har lyst på en røff og robust bil?

Uansett grunn – her er fire billige og svært forskjellige biler – alle med lasteplan...1952, GMC 6x6. Kr. 23 000

GMC
GMC

For å se hele annonsen, klikk her:

Gmc-en er rundens desidert eldste bil, med fødselsår 1952. Dette gjør den til veteran og billig å eie, og godt er det for å fylle tanken på denne er alt annet enn billig. Denne er tørst! Regn med ca 3 liter på mila. Motoren er en 4,4-liters rekkesekser, på 104 hk, og toppfarten er på drøye 70 km/t.

Bilen er produsert av GM, og ble lagd i over 800 000 eksemplarer, og i 58 forskjellige utgaver. Den tar seg like godt fram som en traktor i terrenget, den har 10 gir (5 lav + 5 høy) og sekshjulstrekk. Det norske forsvaret brukte disse bilene helt opp på 1990-tallet.

Vi må vel kunne konstatere at interiøret er enkelt og at komforten neppe er veldig god. Men at den er proppfull av sjarm – selv om den ikke er pen - og at den er historisk interessant blant annet for sin innsats under andre verdenskrig, er det ingen tvil om.

Du finner mer om GMs US-biler her


1994, Toyota HiLux. Kr. 80 000

HiLux
HiLux

For å se hele annonsen, klikk her:

Kan ikke noe for det, men jeg synes hevet HiLux med store hjul er tøft! Så sier også selgeren av denne bilen at vekker mye oppsikt, og vi tror ham på det.

Det du bør sjekke litt nøye på disse bilene er bladfjærene bak og hjelpesnekkeforingene i forstillingen. Litt rust må du også regne med på disse ellers så solide bilene, men det ser slett ikke ille ut på denne.

Bilen skal inn til EU-kontroll nå, men hverken hjul eller hevesett er godkjent og ført inn i vognkortet, så her er det en liten jobb å gjøre. Men tar du den, så tror jeg du får gatas tøffeste pickup!

Du kan lese vår test av helt ny Toyota HiLux her:1988, Subaru 1800 Pickup. Kr. 11 000

Subaru
Subaru

For å se hele hele annonsen, klikk her:

Snill utenpå, men under det litt troskyldige skallet skjuler det seg en superkompetent firehjulsrekker som tåler juling. Dette er rundens desidert billigste med en prislapp på bare 11 000 kroner, men det er slett ikke sikkert at den er noe dårlig kjøp av den grunn. Disse bilene solgte godt på 80-tallet, og du kunne også få dem med T-tak.

Også denne her firehjulstrekk og disse bilene er nesten legendarisk solide, i alle fall så lenge de får et snev av vedlikehold og rusten ikke tar helt overhånd. Register og oljelekkasje fra toppdeksler og i verste fall, topplokk og defekte drivaksler, er det svakeste punktet på disse.

Kan du leve med et utseende som ikke direkte er estetisk og en midt sagt karakteristisk motorlyd, så skal du lete lenge etter billigere firehjulstrekk-pickup enn denne.


Les mer om brukte Subaru her

1989 Ford F-serie. Kr. 15 000

Ford-F-serie
Ford-F-serie

For å se hele annonsen, klikk her:

Vinteren ser ikke ut til å slippe taket riktig ennå – så da kan kanskje denne Forden være noe? Med firehjulstrekk, brøyteskjær og strøkasse (tillegg i prisen) må da dette være den optimale bilen for deg med pludrete oppkjørsel, eller lang gårdsvei? Ganske barsk denne også – og det er jo ingen bakdel.

7,3-liter dieselen på 180 hk er sterk, seig og veldig holdbar, men den er svært kresen på oljeskiftene. Akkurat på dette eksemplaret er det også en liten girkassejobb å gjøre. Kanskje det enkleste er å få tak i en brukt kasse og hive inn?

F-serie har vært produsert helt siden 1948, og har i 23 år på rad vært USAs mest solgte bilmodell. Denne bilen er åttende generasjon av den populære pickupen.

Vil du vite mer om brukt US-Ford? Les om Excursion her: