GRATIS SEX: Fripolitisk bevegelse med Frank Horn Hartvedt ønsker å åpne gratis bordeller. (Foto: TV 2/Joakim Birkelund)
GRATIS SEX: Fripolitisk bevegelse med Frank Horn Hartvedt ønsker å åpne gratis bordeller. (Foto: TV 2/Joakim Birkelund)

Vil gi gratis sex til folket

Politisk parti mener mange trenger sex for å være lykkelig, og vil opprette frivillighetssentraler for folk som ikke får nok på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fripolitisk bevegelse med Frank Horn Hartvedt i spissen vil åpne gratis bordeller i landets fem største byer i løpet av våren.

Hovedtanken er at mange trenger et rikt sexliv for å være lykkelig, og at det derfor bør være lett å skaffe seg villige partnere. Hartvedt synes det er en skam at politikerne prøver å regulere nordmenns sexliv med for eksempel å forby prostitusjon og vil nå gi en hjelpende hånd til nordmenn som føler at sexlivet er så stusslig at det går ut over humøret.

Bordellene skal være like mye myntet på kvinner som menn og skal etter planen åpne i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Den frisinnede mannen vil foreløpig ikke oppgi eksakte adresser, men lover at dette vil behørig annonsert når åpningsdatoene nærmer seg. Etter planen skal gratisbordellene åpne i mai.

Rammes ikke av hallikparagrafen

Loven definerer prostitusjon som seksuelle tjenester mot betaling, og fordi tanken er at dem som «arbeider» på bordellene skal gjøre dette av egen fri vilje, vil ikke tilbudet rammes av hallikparagrafen. Ifølge Hartvedt er det ikke problemer å finne nok frivillige menn og kvinner som ønsker å ha sex.

Den frisinnede mannen har jobbet med planene i tre år, men det var først i Bergensavisen i dag at de ble kjent for folk flest.

I løpet av dagen har Horn Hartvedt debattert temaet i mange nasjonale medier. Budskapet hans har vært det samme: Mennesker skal selv bestemme hva de vil gjøre med kroppen sin til en hver tid og det er en skam at politikerne legger begrensninger på dette.

Partiet vil jobbe med med flere kjerneområder der friheten til å velge skal settes høyere enn noe annet. Horn Hartvedt trekker fram skole, religion og sex som de tre viktigste. Sexutspillet blir definitivt det mest kontroversielle.

Opphisset – med negativt fortegn

Horn Hartvedt var forberedt på bråk i forbindelse med dagens avisforside, og ser faktisk fram til bråk i tiden som kommer fordi det vil fokusere på partiets budskap som er maksimal frihet for enkeltindividet. Selv sier han at de fleste reaksjonene i dag har vært positive. Da har han ikke snakket med politikerne i sin egen by, for der er stemningen opphisset – med negativt fortegn.

Helsebyråden i Bergen Christine Meyer har ingenting til overs for planene, og sier denne virksomheten ikke er velkommen i byen. Hun er redd for at kvinner som egentlig ikke ønsker å tilby sine tjenester kan bli presset til å gjøre dette dersom slike tilbud får bre om seg.

Meyer vil først be politiet vurdere lovligheten i planene, men siden hallikparagrafen trolig ikke kan anvendes vil hun be nasjonale myndigheter om hjelp til å finne andre måter å stanse prosjektet på.

– Kommunen har nylig bedt fylkesmannen om assistanse for å få stanset en strippeklubb, men dette er jo mye verre, sier helsebyråden til TV 2.

Hun skjønner ikke hvordan man skal klare å drifte et slikt tilbud uten å ta betalt i form av inngangspenger eller lignende. Fripolitisk bevegelse sier de har sponsorer og donatorer som betaler husleien, og siden den kroppslige aktiviteten baserer seg på frivillig arbeid vil økonomien gå rundt.

Vil ikke bli stamkunde

Initiativtakeren vil ikke bli stamkunde selv.

– Jeg har rimelig grei kontroll på dette området på andre måter, så jeg kommer ikke til å benytte meg av tilbudet sier Horn Hartvedt når vi spør ham om hvor ofte han måtte ha brukt tilbudet for å bli lykkelig selv.