Mons Ivar Mjelde, trener for Start. (Foto: TV 2/)
Mons Ivar Mjelde, trener for Start. (Foto: TV 2/)

Mjelde stortrives i Brann

Erik Mjelde scoret sitt tredje mål for Brann mot SønderjyskE.

SønderjyskE - Brann 1-3

- Ingen problemer med å finne meg til rette i Brann, forsikret hjemvendte Erik Mjelde etter å ha satt punktum med 3-1 over SønderjyskE i 1881-cupen på La Manga.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst i saken

Det betyr kamp mot Seattle Sounders og Fredrik Ljungberg om 5. plassen i cupen som avsluttes torsdag og fredag.

- Brann har et klart bedre mannskap enn Sandefjord
Brann viste løfterike tendenser og vant fortjent over et skaderedusert dansk SAS-liga-lag. Cato Guntveit ga Brann 1-0 før sidebytte, men danskene kom raskt a jour. David Nielsen sørget for ny ledelse for rødtrøyene ti minutter ut i 2. omgang.

- Det har aldri vært noe problem å spille godt med gode medspillere, og Brann har et klart bedre mannskap enn Sandefjord, fremholder Erik Mjelde, som er i ferd med å gi veletablerte Petter Vaagan Moen skikkelig kamp om rollen som venstrekant på midten.

Solli tror på en bra sesong
Med et herlig driv og presise innlegg skapte den hjemvendte fra Arna store sjanser før sidebytte. De siste 45 minuttene våknet også Jan Gunnar Solli på den motsatte flanken.

- Jeg har trent godt og merker at serieformen er i anmarsj, forsikret den landslagsaktuelle høyreflanken, som har takket nei til Viking og heller vil til utlandet enn tilbake til Trondheim og Rosenborg når Brann-epoken eventuelt er over.

- Men nå ser det ut for å gå mot en langt bedre Brann-sesong enn dem vi har hatt siden seriegullet i 2007, så jeg gleder meg, sier høyrekanten fra Treungen etter en kamp med meget løfterike tendenser.

- Vi merker at publikum har vært avventende og at stemningen i Bergen er litt lunken og tilbakeholden, men med dette mannskapet kan det bli moro mellom de syv fjell igjen. Bare vent: Det er ingenting i veien med engasjementet. Vi må bare leve opp til folks forventninger, så blir det fotballfeber i Bergen igjen. Det skal ikke så mye til.

- Mye fungerte veldig bra
Steinar Nilsen fant mye å glede seg over og fremhevet spesielt stopperspillet til Rodolph Austin og Olafur Bjarnason.

- Dessuten ser vi jo at vi lykkes med stadig mer av de vi forsøker på offensivt, konkluderte Brann-treneren uten å legge overdreven vekt på den spede motstanden.

- Jeg er opptatt av mitt eget lag og det vi driver med. Mot SønderjyskE synes jeg veldig mye fungerte veldig bra.