Hyundai Veloster 001 (Foto: Scoopy)
Hyundai Veloster 001 (Foto: Scoopy)

Utrolig! En kul koreaner

Koreanerne er ikke kjent for å lage de sprekeste bilene i verden. Men Hyundai Veloster kan snu trenden!

Du skal bli tilgitt hvis du mener at det er vanskelig å se at bilen på bildene kan bli kul. Det ser tross alt ut som den har kjørt løpsk inne på en campingplass, og rasket med seg opptil flere telt.

Men går vi bilen mer nøye i sømmene, kan vi skimte at dette dreier seg om en koreansk sportscoupe. Nærmere bestemt en produksjonsversjon av konseptet Hyundai Veloster.

Miljø og moro

Hyundai Veloster 002 (Foto: Scoopy)
Hyundai Veloster 002 (Foto: Scoopy)

Bilen blir forhjulsdrevet, og vil antagelig få en direkteinnsprøytet bensinmotor på rundt 140 hester.

Den nye folke-SUV-en? Les mer om ix35 her

Hyundai har mål om at bilen skal få lavt utslipp, men at den allikevel skal bli en morsom kjøreopplevelse. Lett vekt vil være essensielt for å få til dette.

CRX og Scirocco

hyundai-veloster-1
hyundai-veloster-1

Coupeen blir en ren fireseter, altså en klassisk 2+2.

I andre land har Hyundai en versting de kaller Genesis Coupe. Nok en kul koreaner, og den har faktisk bakhjulstrekk og 210 hester. Veloster blir i denne sammenhengen lillebror.

Les mer om lekre Genesis Coupe her

Kan få annet navn

Hyundai Veloster 005 (Foto: Scoopy)
Hyundai Veloster 005 (Foto: Scoopy)

Når vi i Broom kaller denne bilen Veloster, så er det på bakgrunn av konseptet som ble vist på utstillingen i Seoul i 2007 - og som senere reiste verden over på andre bilutstillinger.

Men det er slett ikke sikkert at coupeen blir hetende Veloster. Et annet ubrukt navn i Hyundai-verden er Tiburon, og dette seiler opp som et alternativ.

Les her om en annen kul koreaner

Ligner Citroën

hyundai-veloster-2_edited-1
hyundai-veloster-2_edited-1

Koreanerene er kjent for å ganske ubeskjedent kopiere andre bilmerker når det kommer til design. De har en forkjærlighet for franske biler.

Under et fabrikkbesøk i Korea for noen år tilbake, forklarte de meg at dette er fordi de franske bilene er de bilene koreanerne ser på som mest europeiske. Fronten på Veloster-konseptet er meget likt flere Citroën-konsepter.

Veloster, eventuelt Tiburon, er ventet på markedet i slutten av 2011. Broom venter i spenning på det som faktisk kan bli en kul koreaner!

Norges mest solgte SUV - les mer om den her