Tarik Elyounoussi (Foto: MARIO CRUZ/EPA)
Tarik Elyounoussi (Foto: MARIO CRUZ/EPA)

Tarik overrasket over LSK

Tarik Elyounoussi forventet gampefotball, men ble overrasket over sine nye lagkamerater i LSK.

Tarik Elyounoussi var i dag på plass som leiesoldat i Lillestrøm. Unggutten, som kommer fra et mislykket proffopphold i Heerenveen, ble svært overrasket over lagkameratene på den første treningen.

- Laget fremstår litt annerledes enn jeg hadde trodd. Det er mye mer fart og teknikk i laget. Sist jeg spilte mot dem satset de stort sett på fysikken. Det at laget nå satser på litt andre kvaliteter passer meg veldig bra, sier Elyounoussi til TV2 sporten.

- Litt kaos
I Juli 2008 signerte den da 20 år gamle Fredrikstad-gutten for Heerenveen etter en god vårsesong i Plankebyen. Men proffeventyret i Nederland utviklet seg etter hvert til et mareritt. Den ene treneren etter den andre forsvant fra klubben, og Elyounoussi har stort sett slitt benken. Likevel er han klar på at norgesoppholdet bare er av det midlertidige slaget.

- Jeg trives veldig bra i Heerenveen nå. Det har vært litt kaos siden jeg kom til klubben, og i starten var det veldig uvant å bo hjemmefra. Men nå har jeg funnet meg godt til rette. Klubben sa at det var viktig for de at jeg skulle komme tilbake i juli og har signalisert at de vil satse på meg. Så jeg ser frem til en ny sjanse i Nederland til høsten, sier Elyounoussi.

- Han vil heve laget
I Lillestrøm har man store forventninger til stortalentet. Leieavtalen er i følge styreleder Per Mathisen ikke av det kostbare slaget, og klubben er glade for å ha en profil som kan heve interessen både blant publikum og media.

- Denne avtalen betyr veldig mye for oss. Sportslig vil han heve laget betydelig, og allerede nå ser vi at han skaper interesse rundt laget. Vi er helt sikre på at dette kommer til å bli et plussforetakende for LSK, sier styreleder Per Mathisen.