Kenny Miller og Kris Boyd (Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS)
Kenny Miller og Kris Boyd (Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS)
Thomas Rogne (Foto: Lynne Cameron/PA Archive/Press Association Ima)
Thomas Rogne (Foto: Lynne Cameron/PA Archive/Press Association Ima)

Rogne lar seg ikke skremme av Rangers' superduo

Må stanse duo som har scoret 34 ligamål til sammen om han får en ny Celtic-sjanse i søndagens Old Firm.

19 år gamle Thomas Rogne fikk sin første kamp fra start for Celtic da Dundee ble slått 1-0 lørdag.

Søndag er det duket for Old Firm mot erkerival Rangers, og da møter Celtic spissduoen Kris Boyd og Kenny Miller, som har scoret 34 ligamål til sammen denne sesongen.

Kris Boyd er toppscorer i Skotsk Premier League med 21 fulltreffer på 21 kamper. Kenny Miller er tredjemann på toppscorertabellen, og har scoret 13 mål på sine 21 kamper.

Men Rogne lar seg ikke skremme av superduoen.

- Vi har ikke snakket om Rangers-kampen ennå. Jeg vet de har gode angripere i Kris Boyd og Kenny Miller, men vi kan ikke fokusere for mye på dem. Vi må fokusere på hva vi kan gjøre, og om vi gjør vårt beste tror jeg vi kan gjøre en god jobb på Ibrox, sier Rogne ifølge Sky Sports.

Om han får en ny sjanse i Celtic-forsvaret er imidlertid ikke avgjort.

- Manageren bestemmer om jeg spiller, jeg vet ikke, sier Rogne.

Thomas Rogne (Foto: www.celticfc.net/Med tillatelse fra Celtic FC)
Thomas Rogne (Foto: www.celticfc.net/Med tillatelse fra Celtic FC)

Førstevalgene Glenn Loovens og Jos Hooiveld er skadd og det er ikke klart om de blir klare til oppgjøret. Derfor var Rognes stopperpartner mot Dundee 18 år gamle Josh Thompson.

Skulle han få sjansen kan det imidlertid bli særdeles hett for 19-åringen. Stemningen i Old Firm er tross alt elektrisk.

- Jeg har selvfølgelig hørt om rivaliseringen mellom Rangers og Celtic, at det er en stor kamp å spille i, og at publikum er briljant. Men jeg har aldri sett en Old Firm-kamp på tv, sier 19-åringen.

- Det er en slags drøm for meg å spille foran så mange flotte fans her. Jeg vet de fleste vil være mot oss på Ibrox, men om jeg spiller så må jeg bare tenke at de er på min side, sier Rogne.