NEDSNØDDE SETER PÅ MORGENTOGET: Togpendlerne som bruker Mysentoget opplevde mandag morgen at flere sitteplasser var dekket av snø (innfelt). (Foto: Montasje: Tom Rune Orset)
NEDSNØDDE SETER PÅ MORGENTOGET: Togpendlerne som bruker Mysentoget opplevde mandag morgen at flere sitteplasser var dekket av snø (innfelt). (Foto: Montasje: Tom Rune Orset)

Nedsnødde sitteplasser på Mysen-toget

– Vi stusset litt over at snøen ikke smeltet, sier en av passasjerene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NSB har denne vinteren slitt med store forsinkelser og innstilte avganger på grunn av kulde og snø, og i helgen lavet det ned igjen.

Men det hører nok til sjeldenhetene at togpassasjerene opplever snø inne i toget, slik tilfellet var for pendlerne som mandag morgen tok toget fra Mysen til Oslo.

Flere sitteplasser nedsnødd

– En NSB-pendler har vent seg til å bruke galgenhumoren, så du kan si at kommentarene satt litt løst da vi så at flere sitteplasser nærmest var dekket av snø, forteller Tom Rune Orset til tv2nyhetene.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette bildet ble tatt på toget fra Mysen til Oslo klokka sju mandag morgen. (Foto: Tom Rune Orset)
Dette bildet ble tatt på toget fra Mysen til Oslo klokka sju mandag morgen. (Foto: Tom Rune Orset)

Togpendleren Orset synes de nedsnødde togsetene var en såpass spesiell opplevelse at han la ut et bilde fra togturen på nettsidene til arbeidsplassen sin Empo TV.

– Da jeg gikk ombord i toget ved Kråkstad stasjon så jeg med en gang at det var god plass innerst i vogna. Men da jeg kom dit, skjønte jeg hvorfor. Setet var fullt av snø. Til og med veggene var det snø på, skriver Orset på nettsiden.

De nedsnødde togsetene ble en liten snakkis for de morgentrøtte pendlerne på vei til jobb mandag, og Orset sier at en av passasjerene lurte på hvorfor det tok så lang tid for snøen å smelte.

– Han stusset over at snøen ikke hadde begynt å smelte etter en halv times tur fra Mysen, sier Orset.

NSB: – Dette er første gang

I NSB har man etter sigende aldri registrert nedsnødde togseter tidligere, ifølge informasjonssjef Preben Colstrup i NSB.

– Det er første gang jeg har hørt om at noe slikt har skjedd. Dette beklager vi, det er ikke slik vi skal levere produktet vårt. Utover det har jeg foreløpig ingen kommentar, sier Colstrup til tv2nyhetene.no.

Etter å ha undersøkt bildet nærmere, ringer Colstrup tilbake og forteller at det lokale snøfallet inni vognen trolig skyldes et åpent vindu.

– Jeg kan tolke ut fra bildet at det kan se ut som om vinduet ikke har vært helt igjen, sier informasjonsdirektøren og legger til at han mandag ettermiddag ikke hadde fått snakket med begge konduktørene som jobbet på morgentoget fra Mysen.

Ifølge NSB er det vognsett fra 70-tallet som brukes på strekningen mellom Mysen og Oslo.