Tre Kronor vant naboduellen

Tre Kronor vant den tredje og siste naboduellen på «supersøndag» i ishockeyhallen. Finland ble slått 3-0.

SÖTA BROR SEIRET: Loui Eriksson og Sverige gikk seirende ut av naboduellen med Finland. (Foto: POOL/REUTERS)

Svenskene hadde mer å spille for. På grunn av sin gode målforskjell visste finnene at bare et braktap ville nekte dem direkte kvartfinaleplass. Som det ble er begge lag klare for onsdagens kvartfinaler.

Loui Eriksson og Nicklas Bäckström førte an med henholdsvis to mål og tre målpoeng, mens Henrik Lundqvist i målet holdt nullen for annen gang på like mange forsøk.

Svensk overtallsspill ga gultrøyene overtaket. Kimmo Timonen var allerede utvist for interference da Joni Pitkänen hektet Johan Franzén. Svensk fem mot tre i nesten ett minutt ble utfallet, og den sjansen ble utnyttet da Eriksson satte inn returen etter at Bäckström skapte kaos i målgården.

Bäckström sendte 2-0 behersket i krysset tidlig i annen periode, og i slutten av perioden scoret Eriksson et nytt overtallsmål. (©NTB)