FULL STANS: For andre gang mandag står t banetrafikken stille i Oslo.  (Foto: SCANPIX)
FULL STANS: For andre gang mandag står t banetrafikken stille i Oslo. (Foto: SCANPIX)

Full stans på T-banen i Oslo to ganger mandag morgen

T-banetrafikken i Oslo er i gang igjen etter store problemer med signalanlegget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

T-banen i Oslo er i gang igjen etter at det har vært store forsinkelser mandag morgen og formiddag etter problemer med signalanlegget.

To ganger har T-banen stått stille, den siste gangen i nesten to timer.

– Klokken 11.25 var T-banen i gang igjen. Vi lokaliserte feilen, og den er utbedret. Men det vil fremdeles være forsinkelser i en times tid fremover, sier informasjonsansvarlig Andreas Viseth i Oslo T-banedrift AS til tv2nyhetene.no.

– Er det fare for at det vil oppstå flere problemer med signalanlegget i dag?

– Vi håper ikke det, og vi gjør alt vi kan for å unngå det.

Problemer med signalanlegget

Signalfeilen oppsto første gang klokken 08.15. Som en følge av dette sto alle T-banetogene i ro i over 20 minutter.

– Hele T-banenettet er rammet av en feil på signalanlegget. Signalene viste rødt og alle togene måtte stanse ved nærmeste stasjon, sa Viseth til tv2nyhetene.no.

Men det skulle ikke gå mer enn en time før signalanlegget streiket nok en gang. Klokken 09.37 stoppet all trafikk for andre gang mandag morgen, og ble stående i nesten to timer.

– Vi har store problemer med signalanlegget. Akkurat nå vurderer vi flere muligheter for å få trafikken i gang igjen, sa Viseth.

Årsaken til driftsstansen har sammenheng med kommunikasjonsvikt mellom T–banens driftssentral på Tøyen og datamaskinene som betjener signalanleggene.

Togproblemer

Mandag morgen har det også vært forsinkelser i togtrafikken i Oslo-området. Feil på sporvekslere førte til innstilte tog og forsinkelser.

– Sporvekslerne føyker igjen, og tog blir dermed forsinket. Vi har folk ute som koster sporvekslerne, og det blir dermed noen forsinkelser i trafikken, sier pressevakt Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til NTB.