KAOS: Biler ble skylt ned sammen med jordmassene. (Foto: STR/REUTERS)
KAOS: Biler ble skylt ned sammen med jordmassene. (Foto: STR/REUTERS)

Leter etter savnede i jordmassene på Madeira

Dødstallene stiger på ferieøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De offisielle dødstallene etter det ekstreme uværet på ferieøya Madeira er nå 42. 120 personer er skadd.

Flere savnede personer

Fortsatt leter redningsmannskap etter minst fire savnede personer i jord og steinmassene. Redningsarbeiderne bruker gravemaskiner for å rydde unna de enorme mengdene med jord som ble skylt nedover sentrumsgatene.

– Det er svært sannsynlig at vi kommer til å finne flere døde, sier hovedstaden Funchals ordfører Miguel Albuquerque.

Et kjøpesenter i byen ble fullstendig ødelagt i raskatastrofen. Redningsmannskaper jobbet mandag på spreng for å ta seg inn i den oversvømte kjellergarasjen under dette kjøpesenteret, der det kunne ligge døde mennesker.

Innbyggerne sier de aldri noensinne har opplevd verre uvær. Det regnet mer på åtte timer, enn det vanligvis gjør på en hel februar-måned.

Skremte norske turister

Også norske ferieturister opplevde uværet som skremmende. Inger Skjervold Rosenfeldt har vært på ferie på Madeira og forteller at hun har opplevd situasjonen som svært dramatisk.

– Det var veldig dramatisk, vi har aldri vært bore i noe slikt uvær før. Det føltes skikkelig skremmende og nifst, forteller hun på telefon til TV 2 Nyhetskanalen.

Les mer og hør hele intervjuet med Rosenfeldt her.

Landesorg

Mandag har portugisiske myndigheter innkalt til kabinettmøte. Det vil trolig bli erklært tre dagers landesorg til minne om ofrene.

Trolig vil det også bli offentliggjort en finansell støtte for å bygge opp igjen Madeiras mange ødelagte veier og broer.

Se video av vannmassene her.

383291