SKUTT OG DREPT: Stig André Skram (36) som ble drept utenfor et bolighus på Mysen natt til søndag.  (Foto: Sveinung Kyte/TV 2)
SKUTT OG DREPT: Stig André Skram (36) som ble drept utenfor et bolighus på Mysen natt til søndag. (Foto: Sveinung Kyte/TV 2)

Stig André (36) skutt og drept etter bytur

Den siktede, som også var nabo til 36-åringen, har i avhør erkjent de faktiske forhold rundt drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tobarnsfaren og Jehovas vitner-medlem Stig André Skram (36) ble drept utenfor et bolighus i Mysen natt til søndag.

Ifølge VG ble Skram skutt av konas Facebook-venn. I avhør søndag erkjente 34-åringen de faktiske forhold rundt drapet, men han har ikke oppgitt noe motiv.

Les også: Var på byen før drapet på Mysen

Vet du noe om saken? Tips oss på tlf/sms/mms 02255 eller tips@tv2.no

– Han er fryktelig lei seg

Den siktede mannen, som også var nabo til 36-åringen, er tidligere konkurranseskytter og har også vært medlem av Alta-pistolskytter-klubb.

Men 34-åringen skal ikke fremstå som noen kaldblodig drapsmann.

– Han er fryktelig lei seg, og tenker mye på den dødes familie, og sin egen familie, sier drapssiktedes forsvarer, advokat Gunhild Bergan til VG.

Ifølge politiet skal både Skram og den siktede ha vært ute på byen natt til søndag.

Motivet for drapet fremstår fortsatt som uklart, og politiet ber om vitner til eventuelle krangler mellom de to om å melde seg.

Siktet for forsettlig drap

Stig Andre Skram ble skutt flere ganger i mageregionen.

– Mannen ble skutt med en pistol av kaliber 45. Pistolen er lovlig registrert på gjerningsmannen, opplyste lensmann Henning Tollefsrud ved Eidsberg lensmannskontor i helgen.

Det var den siktede selv som varslet AMK-sentralen at han hadde skutt en person. Han var til stede på åstedet da politiet kom og ble pågrepet uten dramatikk.

Mannen er siktet for forsettlig drap etter straffelovens paragraf 233, og vil under en såkalt kontorforretning i Heggen og Frøland tingrett mandag bli begjært varetektsfengslet. Dette har den siktede 34-åringen samtykket i, melder NTB.