Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen (Foto: SCANPIX/)
Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen (Foto: SCANPIX/)

Skiskytterne råder Northug til å stille opp

Ikke smart av Petter Northug jr. å rømme fra pressen når det går dårlig. Det er dommen Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen feller over trønderens omdiskuterte opptreden i OL.

Kontrasten mellom Petter Northug jr. og Ole Einar Bjørndalen var enorm i målområdet: Begge var enormt skuffet over det de hadde prestert, Northug jr på lørdag og Bjørndalen i går. Målet for begge var gull - men det gikk rett vest.. Northug jr orket ikke snakke med noen, skiskytteren derimot, selv om han sikkert var like skuffet og forbannet, så stilte han opp og ga sin forklaring til pressefolkene.

- Jeg kan jo forstå Petter, han har hatt et vanvittig press på seg og dessverre har han bare vært en skygge av seg selv, sier Ole Einar Bjørndalen.

- Har du gjort det samme noen gang, bare stukket av?

- Tjaa, en gang, i Nagano gikk jeg bare rett forbi alle etter at rennet ble stoppet. Jeg hadde ikke noe å si.

Også Emil Hegle Svendsen vet hva skuffelse er, han var langt nede etter jaktstarten i OL. – Det er fryktelig kjipt å snakke om slike ting rett etterpå, så jeg tok meg en ”timeout”, før jeg møtte pressen.

- Jeg vet av egen erfaring at skuffelse er verre å takle når du er ung, du lærer deg etter hvert hvordan du skal bearbeide en skikkelig nedtur, legger Bjørndalen til.

Til Petter Northug jr. gir de to følgende råd:

Bjørndalen: - Det er viktig å stille opp, journalister er jo også bare normale folk de også, som har en jobb å gjøre. Det handler egentlig bare om å være ærlig med seg selv – og husk at det er menneskelig å gå dårlige renn.

Hegle Svendsen: -Stå med rak rygg, Petter, også når det går dårlig, det tror jeg er lurt.