Erik Hamrén og Kjell Jonevret (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Erik Hamrén og Kjell Jonevret (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Hamrén frustrert etter kollapsen mot Nordsjælland

Ungguttene hadde fortjent bedre i dag, sa Erik Hamrén etter å ha sett Rosenborg tape kampen på straffesparkkonkurranse.

Rosenborg – Nordsjælland 3-3 (2-0) (6-8 e. str.)

1881-turneringen, La Manga

Mål: 1-0 Abdou Razack Traorè (25.), 2-0 Morten Moldskred (29.), 3-0 Mushaga Bakenga (68.), 3-1 Andreas Granskov-Hansen (84.), 3-2 Granskov-Hansen (86.), 3-3 Granskov-Hansen (90.)

Nordsjælland scoret på samtlige straffespark, Mikael Lustig brente Rosenborgs andre.

Les kampreferat og se scoringer fra kampen her.

La Manga (TV 2 Sporten):
- Hadde vi visst utfallet av Molde – Midtjylland, ville jeg forstått spekulasjonene, innrømmet Erik Hamrèn etter Rosenborgs ubegripelige totalkollaps i sluttminuttene mot Nordsjælland.

Før avspark understreket svensken at Rosenborg gikk på banen for å vinne, selv om det eventuelt ville gi en forsmak på Tippeliga-premieren i Rosenes by allerede i turneringsfinalen her.

- Jeg synes våre mange unggutter gjorde en fantastisk innsats og er skuffet og frustrert over at kampen endte som den gjorde. De hadde virkelig fortjent bedre, konkluderte Erik Hamrèn etter å ha sett Andreas Granskow-Hansen varte opp med tidenes innhopp og tre nettkjenninger på dobbelt så mange minutter helt på tampen, sier Hamrén til TV 2 Sporten.

Bakenga spilte fra start og scoret
- Vi er vinnerskaller og hater å tape, sa gjennombruddsmannen Mushaga Bakenga etter tapt straffesparkkonkurranse. Da danskene startet opphentingen, følte den unge trønderen seg som en mulig matchvinner etter å ha økt til 3-0 fra kloss hold etter hjørnespark.

- Jeg er en typisk goalgetter og pleier å være der jeg bør og skal være i sånne situasjoner, sier helten fra fjorårets NM-finale for juniorer.

Nå er han i ferd med å bli fullvoksen Tippeliga-spiller og en morgendagens mann for Rosenborg.

Moldskred-perle
To kjappe fulltreffere midtveis i åpningsomgangen ga Rosenborg en trygg og komfortabel ledelse. Den første kom på frispark fra Abdou Razack Traorè og lignet en gedigen keepertabbe. Den andre var en utsøkt perle klistret i krysset fra Morten Moldskred etter pasning fra Markus Henriksen.

- Den tidligere Tromsø-spissen har glidd fint inn og ser ut til å bli en meget verdifull tilvekst i Rosenborg, poengterte Erik Hamrén etter endt dyst med en lang rekke sentrale fravær og et mannskap som til forveksling lignet reservelaget.

- Desto mer imponerende ville det vært med en klar og fortjent seier over et så pass sterkt lag som Nordsjælland.

Med til historien hører det at Nordsjælland hang greit med spillemessig og spolerte et par store scoringssjanser på 0-0 og frem mot sidebytte.

Vulkanutbruddet med tre mål på dobbelt så mange sluttminutter kom likevel som en sensasjon på tampen av en kamp som syntes avgjort da Andreas Granskov-Hansen plutselig våknet til dåd.

Se kampreferat fra RBK - Nordsjælland i videovinduet under:

383341