Stabaek_nannskog_sumo
Stabaek_nannskog_sumo
Seattle Sounders spillerne jubler etter at Fredy Montero satte inn 1 0 mot Stabæk. (Foto: TV 2/)
Seattle Sounders spillerne jubler etter at Fredy Montero satte inn 1 0 mot Stabæk. (Foto: TV 2/)
Fredrik Ljungberg  (Foto: Elaine Thompson/AP)
Fredrik Ljungberg (Foto: Elaine Thompson/AP)

Stabæk fikk det tøft mot Seattle

Fredrik Ljungberg slo til med to målgivende pasninger da Seattle slo Stabæk.

Stabæk - Seattle Sounders: 0-2

La Manga/Bergen (TV 2 Sporten): Et tamt Stabæk-lag havnet under 0-2 ved halvspilt kamp mot MLS-laget Seattle Sounders. Det ble også slutteresultatet.

- Vi spiller som en gjeng guttunger, freste Daniel Nannskog etter å ha kommet inn, pådratt seg en vristskade og gått ut igjen i 0-2-kampen mot Seattle Sounders med en Fredrik Ljungberg involvert i det aller meste.

- Må bygge et nytt lag
Stabæk spilte puslete og avventende i forsvar, på tvers og uten fremdrift på midten og blottet for sting og avslutningskraft aller fremst.

- Men sånn er det når etablerte stjerner erstattes av fjorårsjuniorer, sier Daniel Nannskog og minner om at Stabæk må begynne på nytt og belage seg på en lang vei tilbake mot norsktoppen.

- I år kommer vi ikke til å være i nærheten, selv om vi helt sikkert vil bli bedre på kunst- enn på naturgress og langt sprekere om tre uker enn mot Seattle Sounders, sier den svenske spissen.

Se intervju med Nannskog i videovinduet øverst!

Jönnsson mer optimistisk
Stabæk-trener Jan Jönsson fant ikke mye å glede seg over i «taperfinalen» mot publikumsyndlingene fra Seattle (tilskuersnitt på 35.000 på hjemmekampene i Major Soccer League),

- Vi er litt gutteaktige i dag. Vi er veike og svake i første omgang. Ellers er det en kamp det vi bytter mye. Dels testet vi ulike formasjoner og vi bytter også mange spillere, sa Jönsson til TV 2 Sporten etter kampen.

Stabæk-treneren syntes i hvert fall den islandske nyervervelsen Bjarni Eiriksson spilte som en mann.

- Jeg hører hva Daniel (Nannskog) sier, men synes ikke situasjonen er alarmerende. Allerede neste gang regner jeg med å ha Johan Andersson tilbake på midtbanen. Det er en mann med hår på brøstet, sier Jan Jönsson, som eksperimenterte med både formasjoner og spillervalg, men satt igjen med flere spørsmål enn svar etter en tafatt og nølende forestilling og med mye å rette på defensivt.

Se intervju med Jönsson i videovinduet under:

383319

Scoringene:
30 min: Seattle tok ledelsen etter halvtimen spilt. MLS-laget viste flotte offensive kombinasjoner. Ljungberg ble spilt fri inne i 16-meteren og serverte spisskollega Fredy Montero som enkelt kunne sette inn 1-0-ledelse til Souders.

Se 1-0-scoringen i videovinduet under:

383308

42 min: Seattle doblet ledelsen tre minutter før pause. Ljungberg fikk sin andre assist for kampen da hans presise hjørnespark ble stanget i mål av Roger Levesque.

Se 2-0-scoringen i videovinduet under:

383309

Stabæk (4-1-4-1): J. Knudsen - V. Hedenstad - M. Skjønsberg, K. Onstad, B. Eiriksson - H. Hauger, E. Hoff, P. Pálmason, P. Farnerud, M. Diskerud - V. Gunnarsson.

Seattle (4-4-2): K. Keller, J. Riley, T. Marshall, J. Hurtado, L. Gonzalez - D. Estrada, O. Alonso, N. Sturgis, R. Levesque - F. Ljungberg, F. Montero.