Her står politiet   ikke akkurat lovlig. Foto: Vidar Berg, an.no/ANB
Her står politiet ikke akkurat lovlig. Foto: Vidar Berg, an.no/ANB

Politiet feilparkerte - og håvet inn bøter

Noen ganger kan det være lønnsomt å ikke bry seg så veldig om skiltreglene.

- Vi var klar over at patruljebilen sto feilparkert, men vi valgte å stå nettopp der fordi vi på den måten kunne gjennomføre en trafikksikker kontroll.

- Og det er viktig å gjennomføre bilbelte- og mobiltelefonkontroller i Sjøgata, fordi det er en svært trafikert gate, og en gate det har skjedd mange ulykker i, sier politibetjent Robin Olsen ved Salten politidistrikt, til Avisa Nordland

11 gebyrer

Han gjør også oppmerksom på at politiet i spesielle tilfeller kan fravike skiltingen.

- Og dette var et slikt tilfelle, etter vår oppfatning. Det har skjedd dødsulykker i Sjøgata, og derfor er det viktig å vise at politiet er oppmerksom på uoppmerksomme bilister. Under kontrollen i Sjøgata ble det skrevet ut 11 gebyrer for manglende bilbelte, og fem gebyrer for mobilbruk.

Nektet forelegg

- I tillegg vil to bilfører bli anmeldt for mobilbruk, etter å ha nektet å vedta forelegg. Og hadde vi hatt mer ressurser, ville langt flere bilførere blitt bøtelagt i løpet av den relativt korte tiden vi sto i Sjøgata, sier Olsen.

Det var ikke bare bilistene i Sjøgata som måtte bidra til statskassen i løpet av til sammen fire timers kontroll i sentrum av Bodø fredag formiddag.

Betenkelig

- Totalt ble det skrevet ut 27 gebyrer for manglende bilbelte, og 23 gebyrer for bruk av mobiltelefon. og som sagt; hadde vi hatt mer ressurser ville langt flere blitt tatt. Det er betenkelig, sier Olsen.

De 50 gebyrene gir i alt 70400 kroner til statskassa.

Klikk her for å lese flere bilsaker hos Avisa Nordland