Hopstock-medhjelper mistenkt i Skah-saken

En av de fire mennene som skal ha hjulpet Anne Cecilie Hopstocks to barn å flykte fra Marokko i fjor sommer har av norsk politi fått status som mistenkt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Dette skjer i forbindelse med at mannen skal avhøres av norsk politi på oppdrag for marokkanske myndigheter, opplyser politiadvokat Trine Kroken i Oslo politidistrikt til VG.

Tre personer skal avhøres i forbindelse med saken. De tre er de to marinejegerne som angivelig deltok i flukten og Hopstocks rådgiver «Petter».

- En av dem har status som mistenkt, sier Kroken, som er ansvarlig for å foreta de rettslige avhørene av de personene som deltok i flukten fra Marokko. Hun vil ikke si hvem av de tre som har fått endret status slik at han nå har fått egen forsvarer.

- Jeg ønsker heller ikke å kommentere hva vedkommende er mistenkt for, sier politiadvokaten.

De to andre har status som vitner i saken. Marokkanske myndigheter har sendt en anmodning til norsk politi om å foreta rettslige avhør etter at barna til Khalid Skah og Anne Cecilie Hopstock ble smuglet ut av Marokko i juli i fjor. Ifølge VG har marokkanske myndigheter fått tilbud om å være til stede under avhørene. (©NTB)