Brown benekter å ha slått medarbeider

Den britiske statsministeren Gordon Brown tilbakeviser anklager om at han banner til sine medarbeidere og har dratt til minst en av dem. - Jeg har aldri slått noen i hele mitt liv, sier Brown.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med den britiske fjernsynsstasjonen Channel 4 i helgen sa Brown at hvis han blir sint på noen, er det på seg selv. Men han bruker ikke fysisk vold mot medarbeidere eller andre mennesker, understreket han.

I en ny bok skriver den erfarne politiske journalisten Andrew Rawnsley at Brown til tider oppfører seg som en bølle, lar sitt dårlige humør gå ut over andre og gir underordnede ørefiker. Utdrag av boken er offentliggjort i søndagsavisen The Observer.

Storbritannias fremste statstjenestemann, departementsråd ved statsministerens kontor Sir Gus O'Donnel, skal ha sett seg nødt til å irettesette Brown for hans bøllete framferd. - Det er ikke slik vi gjør tingene her, formante O'Donnel ifølge Rawnsleys bok.

Påstandene om Browns hissige opptreden truer med å overskygge regjeringspartiet Labours valgkamp foran nyvalget som må holdes senest i juni i år. Det konservative opposisjonspartiet er favoritt til å vinne dette valget. (©NTB)