Petter Northug (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Petter Northug (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Petter Northug (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Ny nedtur for Petter Northug - svensk seier

Petter Northug ødela staven før oppløpet. Taktisk triumf av svenskene.

Whistler (TV 2 Sporten): Petter Northug jr. havnet på en skuffende 11. plass på lørdagens 30 km langrenn med skibytte.

Rennet ble en taktisk triumf av det svenske laget. Johan Olsson stakk ifra ved passering 15 km og førfølgerne - med blant andre Northug - greide ikke å bli enige om hvem som skulle dra for å hente inn forspranget.

Northug lå lenge og vaket i gruppa med forfølgerne, men rotet bort verdifulle sekunder da han ødela staven på den siste kilometeren. I mål var han 41,7 sekunder bak vinner Marcus Hellner.

Svensken dro voldsomt på og var først ut på oppløpssiden, tett fulgt av Tobias Angerer og Olsson. Det ble rekkefølgen også ved målgang og dermed kunne svenskene juble for gull og bronse.

Nordmennene langt bak
Martin Johnsrud Sundby og Tord Asle Gjerdalen gjorde til slutt opp om 18. plassen og var i mål 1,53 minutter etter Hellner. Eldar Rønning falt tidlig av og lå til slutt seks minutter bak ved målgang.

Skitrener Morten Aa. Djupvik kunne melde om en meget skuffet Northug etter løpet. Gullhåpet skal ha vært helt knust og ville ikke snakke med det ventende pressekorpset.

- Petter sa ikke så veldig mye, han bare utrolig skuffet og bitter. Han følte at han hadde krefter og kunne være med, men at stavbrekket ødela alt for han. Selv om jeg ikke var fornøyd med løpsutviklingen underveis, så følte Petter at han hadde kontroll og at han var med da løpet skulle avgjøres. Derfor er det ekstra surt med stavbrekket. Det er rett og slett jævla bittert, sa Djupvik til TV 2 Sporten.

- Laginnsatsen langt mer alvorlig
Han trakk fram den svake norske laginnsatsen spesielt.

- Det de andre gutta presterer er rett og slett ikke godt nok. Når man tar bort den øyeblikkelige skuffelsen etter Petter, så er det klart at laginnsatsen er langt mer alvorlig.

I målområdet var det naturlig nok stor jubel blant svenskene. Kong Carl Gustaf gikk inn i den svenske servicebua og gratulerte samtlige i støtteapparatet.

- Dette var den beste svenske idrettsdagen jeg noen gang har vært med på. Jeg ble spesielt imponert over laginnsatsen og den taktiske gåingen. Dette er en stor svensk dag, sa en glad svenskekonge.

Marcus Hellner (Foto: Dmitry Lovetsky/AP)
Marcus Hellner (Foto: Dmitry Lovetsky/AP)

Vi fulgte rennet i vår Coveritlive-dekning under: