Fredrikkeprisen til Shabana Rehman Gaarder

Komiker og skribent Shabana Rehman Gaarder er tildelt Fredrikkeprisen, som er Norske Kvinners Sanitetsforenings hederspris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prisen deles ut til personer som på en fremragende måte tar opp og synliggjør saker innenfor foreningens formål og strategiske områder.

- Individuelt har hun vist vei for unge jenter med minoritetsbakgrunn, ved at hun krever sin rett til å være sjef i sitt eget liv. På det nasjonale plan har hun vist vei for alle jenter i Norge, ved at hun er en pioner i sitt yrkesvalg. Til sist har hun fokusert på vold mot kvinner, som er et universelt problem. Hun er en veldig verdig vinner, sier generalsekretær Anne-Karin Nygård i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Prisen består av en skulptur av foreningens grunnlegger Fredrikke Marie Qvam, et diplom og 100.000 kroner. Prispengene er ikke personlige, og Rehman Gaarder gir halvparten til nettstedet X-plosiv, som drives av to norsk-pakistanske kvinner, og organisasjonen LIM (likestilling, integrering og mangfold).

- Gjennom solid journalistikk og samfunnsengasjement har X-plosiv bidratt til mangfold og flere stemmer i den norske offentligheten. LIM er på kort tid blitt en svært viktig motvekt til den økende fanatismen, og de bidrar til åpenhet, kritikk, og konstruktive debatter og samfunnsperspektiver som er mer viktige enn noensinne i norsk offentlighet, sier Rehman Gaarder.

Prisen ble delt ut under et arrangement i Gamle Logen i Oslo lørdag. (©NTB)