Snøen skaper kaos i Sverige

Store snømengder fortsetter å skape trafikkaos i Sverige, der veivesenet oppfordrer folk til å la bilen stå. Togtrafikken er også hardt rammet av vinterværet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag morgen satt flere hundre bilister fast etter en ulykke på hovedveien E4 sør i Stockholm, meldte avisen Aftonbladet. Også andre steder i den svenske hovedstaden var det tendenser til kaos i trafikken, og flere personer er skadd i trafikkuhell.

- Det var fullt kaos, politiets blålys blinket fra alle hold og folk var frustrerte, fortalte Robin Larsson, en av bilistene som ikke kom noen vei. I Nyköping sørvest for Stockholm raste taket og en av veggene på en tennishall sammen.

De svenske statsbanene SJ måtte innstille en rekke tog som følge av værforholdene lørdag. Blant annet sto togene mellom Göteborg og Karlstad i Vest-Sverige stille, og det var uklart når trafikken kunne komme i gang igjen.

Avgjørelsen om å stanse togtrafikken ble tatt av Banverket, det svenske motstykket til norske Jernbaneverket. Årsaken var at store snømengder måtte fjernes før togene kunne komme fram, sa SJ-talsmann Carl Gustaf Olsson til nyhetsbyrået TT. (©NTB)