TUNGT BEVÆPNET: Politiet fikk kontroll over situasjonen og arresterte den antatte gjerningsmannen. (Foto: JOHANNES EISELE/Reuters)
TUNGT BEVÆPNET: Politiet fikk kontroll over situasjonen og arresterte den antatte gjerningsmannen. (Foto: JOHANNES EISELE/Reuters)

Fengslet etter skoledrap i Tyskland

Den 23 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en lærer på en skole i Sør-Tyskland, ble fredag varetektsfengslet. Mannen har tilstått drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Motivet skal også være avklart, mannen er tidligere elev ved skolen og var sint fordi han hadde fått dårlige karakterer. Etterforskningen av omstendighetene rundt dramaet på skolen i den sørtyske byen Lufwigshafen torsdag, fortsatte fredag for fullt.

Undervisning innstilt

Ingen av skolens over 3.200 elever kom til skade i episoden, men undervisningen er innstilt fram til mandag.

– Alle er sjokkert over det som har skjedd, men elevene oppfører seg rolig, sa polititalsmann Michael Lindner.

By i sorg

Torsdag kveld møtte mange fram for å tenne lys utenfor skolen til minne om den drepte læreren. I Ludwigshafen, en by med rundt 165.000 innbyggere, hang flaggene på alle offentlige bygninger på halv stang fredag .

Lærerdrapet har utløst diskusjon på øverste politiske hold i Berlin om sikkerheten ved skolene i Tyskland. President Horst Köhler maner til sterkere oppmerksomhet rundt forhold som kan utløse slike voldshandlinger. (©NTB)