MINNES PER NORDKVIST: På nettsamfunnet Facebook minnes kjente og ukjente den drepte 24 åringen. (Foto: Privat/Faksimile)
MINNES PER NORDKVIST: På nettsamfunnet Facebook minnes kjente og ukjente den drepte 24 åringen. (Foto: Privat/Faksimile)

Venner i sorg etter at Per ble brutalt drept i Göteborg

Per Nordkvist (24) ble overfalt og knivstukket på gata i Göteborg forrige helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

24-åringen skulle ta ut penger ved en bankautomat ved Länsmanstorget lørdag kveld da han ble overfalt av flere tenåringsgutter.

– De forsøkte å rane han. De slo og knivstakk han, har en venn som var vitne til drapet fortalt.

To gutter siktet

Nordkvist skal ha fått ett eller flere knivstikk i buken. Ifølge aktor skal han også ha fått en blødning i hjernen «av den livsfarlige volden».

Søndag morgen døde han av skadene på sykehuset.

– Ingen fortjener noe sånt som dette, aller minst han som var så snill, forteller vennen Miriam Sennehed (23) til Aftonbladet.

Torsdag ble to gutter på 17 og 18 år siktet for drapet på Nordkvist. 17-åringen innrømmer ifølge Aftonbladet at han slo og sparket den avdøde, men sier han ikke har kjennskap til kniven. Kameraten erkjenner at han var ved Länsmanstorget søndag kveld, men hevder han ikke var med på å angripe 24-åringen.

Politiet håper at bilder fra overvåkningslamera kan vise hva som skjedde den fatale kvelden.

Pappaen: – Han var bare en vanlig gutt

Familie og venner av Per Nordkvist har vanskelig for å forstå at 24-åringen er borte. Han omtales som en snill, intelligent og omsorgsfull person.

– Han var bare en helt vanlig gutt, sier pappen til den svenske avisen.

På nettsamfunnet Facebook er det opprettet en minneside for Nordkvist. Fredag ettermiddag har siden over 2500 medlemmer.

«Du fikk meg alltid til å le»

«Det er vanskelig å skrive noe uten å begynne å gråte. ... Det er bare en uke siden vi satt og drakk øl sammen og skulle hjem til deg på fest. Tenk at jeg aldri får treffe deg igjen. Jeg kommer aldri til å glemme din stemme, din latter, dine tullete meldinger. Tenner lys for deg hjemme hver kveld. Ser frem til den dagen da minne av deg får meg til å le i stedet for tårer. Du var et fantastisk menneske og verden kjennes mørkere uten deg», skriver Jonatan.

«Tenker hele tiden på når jeg var 18 år og ofte møtte deg ... Det var så fint å prate med deg, du fikk meg alltid til å le. Så mange tårer felles nå. Dette er sykt», skriver Jessica.

«Jeg vil ikke våkne opp med den følelsen igjen, følelsen av at du ikke er her lenger ... Jeg kan ikke sove, det gjør mer vondt enn jeg noen gang har hatt det» skriver Kristi».

Flere av dem som har skrevet på nettsiden forteller at de ikke kjente den drepte 24-åringen, men at de ønsker å vise sin støtte til familien.

«Kjente deg ikke Per, men kjenner en avsky og sorg over det som har skjedd. Livet er så urettferdig. Mine tanker går til hans familie og venner. Det finnes ingen ord som kan trøste nå» skriver Laura.