Et småfly krasjet torsdag morgen lokal tid inn i en sju etasjer høy kontorbygning i byen Austin i delstaten Texas i USA. (Foto: Jay Janner/AP)
Et småfly krasjet torsdag morgen lokal tid inn i en sju etasjer høy kontorbygning i byen Austin i delstaten Texas i USA. (Foto: Jay Janner/AP)
Austin bygning brann småfly (Foto: AP)
Austin bygning brann småfly (Foto: AP)

Øyenvitne ble redningsmann etter flystyrt

Robin Dehaven løp inn i den brennende kontorbygningen for å hjelpe ut folk som var innesperret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske myndigheter sier det var Joseph Andrew Stack (53)
  som fløy et småfly inn i en kontorbygning i Austin torsdag. (Foto: Trey
  Jones/AP)
Amerikanske myndigheter sier det var Joseph Andrew Stack (53) som fløy et småfly inn i en kontorbygning i Austin torsdag. (Foto: Trey Jones/AP)
Dehaven var på jobb som glassmontør da en pilot fløy et småfly rett inn i en kontorbygning i Austin, Texas.

Les også: Småfly krasjet inn i kontorbygning i Texas

Skjønte at flyet ville krasje

Han så med egne øyne flyet som fløy i lav høyde lenge før det traff bygningen. Han tok bilen sin og hastet til parkeringsplassen utenfor kontorbygningen som da sto i flammer.

Med redningsmannskapene minutter unna, så han folk innendørs som ropte på hjelp. Noen som var innesperret i andre etasje ropte til ham at de trengte stigen han hadde på lasteplanet sitt.

– Panikk

– Folk var i panikk. De ville selvfølgelig ut fort, så jeg klatret opp til dem og knuste vinduet slik at de kunne komme seg ut, sier Dehaven til CNN.

Se intervju med Dehaven der han forteller om styrten og redningsaksjonen: (video med tillatelse fra CNN)

Delhaven var ikke den eneste sivile som hjalp til. Myndighetene har hyllet flere personer som helter etter at de trolig reddet flere personer som var sperret inne i flammene.

Styrtet med vilje

Flyet som traff bygningen var trolig en hevnaksjon mot skattemydighetene fra pilotens side.

Piloten, som var fra Texas, satte først fyr på huset sitt før han stjal et småfly. Dette krasjet han inn i kontorbygget til skattekontoret (IRS).

Ifølge nyhetsbyrået AP skal denne mannen være Joseph Andrew Stack (53), som i lengre tid skal ha vært i konflikt med IRS.

Etterforskere undersøker nå om Stack publiserte et brev på internett før han med vilje styrtet flyet inn i lokalene til skattemyndighetene der 190 mennesker arbeidet.

Les også: – Raste mot myndighetene i selvmordsbrev

Se video fra åstedet:

380891